Sau Munchen, fiecare poate să-i spună cum dorește. Numele provine de la Monch – călugăr, monarh și povestea pe care o spune acest oraș este una aparte. Oficial, prima atestare documentară apare în anul 1158 drept villa Munichen în timpul lui Henric Leul, ducele de Saxonia. Un foc imens a distrus orașul Munich în anul 1327, dar acesta a fost reconstruit foarte repede de Ludovic al IV-lea care la acel moment era împărat la Sfântului Imperiu Roman. În 1806 devine capitala regatului Bavaria și mai are un hop de trecut în timpul celui de-al doilea Război Mondial, când a fost distrus aproape complet.

Atracții turistice

Marienplatz

Este o piață publică, pătrată, cea mai mare din Munich și este considerată centrul activității sociale, așa cum a fost considerată timp de mii de ani. Adresă: Marienplatz 1, 80331, Munich, Bavaria, Germany.

Marienplatz
Marienplatz

Muzeul BMW

Amatorii de mașini cu siguranță vor dori să viziteze acest muzeu. Sute de mii de oameni îi calcă pragul în fiecare an  pentru a vedea istoria tehnologică a producătorului german de automobile și motociclete. Sunt expuse foarte multe mașini vechi pe care nici un colecționar nu le mai are. Adresă: Am Olympiapark 2, 80809, Munich, Bavaria, Germany.

Muzeul BMW
Muzeul BMW

Neus Rathaus – Primăria

Când vezi această clădire, pur și simplu ai impresia că timpul a stat în loc. Primăria se află în Marienplaz, așa că va fi foarte ușor de vizitat. De fapt, Munich în sine este un oraș foarte simplu de parcurs și de vizitat, cu multe obiective apropiate unul față de celălalt. Adresă: Marienplatz 8, 80331, Munich, Bavaria.

Neus Rathaus
Neus Rathaus

Cazare

Cazarea e scumpă dar e ceva normal pentru un oraș atât de vizitat. Aproape toate studiile făcute arată faptul că Munich este mai vizitat de cât Roma sau Vienna. Prețurile sunt așadar duble față de Budapesta sau triple față de România respectiv București.

A&O Munich Hackerbruecke – Arnulfstrasse 102, 80636, Munich, Bavaria, Germany

Hotel Dependance Erb – Feldkirchner Str. 2, 85599, Munich, Bavaria, Germany

Novum Hotel Seidlhof Munchen – Johann-Karg-Str. 45-48, 81823, Munich, Bavaria, Germany

Hotel Dependance Erb
Hotel Dependance Erb

Food&Drink

Broeding – restaurant cu specific austriac, central european, german, inetrnațional, european de toate cu alte cuvinte. De reținut faptul că este deschis doar 6 ore pe zi, între 18 – 24. Adresă: Schulstrasse 9, 80634, Munich, Bavaria, Germany.

Vinpasa – se mănâncă foarte bine la Vinespa. Este un cadru mult mai romantic și mai oficial dacă putem să-i spunem așa. E genul de restaurant cu pretenții.  Adresă: Isabellastrasse 47, 80796, Munich, Bavaria, Germany.

Taverna Limani – aici bucătăria mediteraneeană își dă mâna cu cea europeană dar și cu cea grecească. Veți avea nevoie de rezervare căci la fel ca multe alte restaurante din Germania, se închide înainte de orele 24. Adresa: Rotdornstrasse 2, 81547, Munich, Bavaria, Germany.

Vinespa
Vinespa

Concluzie și notă

Deși Munich este un oraș scump de vizitat, eu unul cred că merită fiecare bănuț pentru că e genul de locație unde toată lumea este foarte serioasă iar confortul tău este cea care contează, pus pe primul loc mereu. Nemții știu cum să se poarte cu turiștii astfel încât să nu-i facă să se simtă aiurea din cauza prețurilor mari.

Peste 10 ani vechime în content writing. Pentru advertoriale și alte servicii adiacente vizitați www.vandimaginatie.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here