Budapesta este capitala Ungariei și este genul de oraș foarte spectaculos, fiind situat de-o parte și de alta a malurilor Dunării. După cum v-ați dat seama, denumirea Budapesta vine de la contopirea a două orașe istorice, Buda și Pesta. Prima atestare scrisă a Pestei datează din 1148, fiind un oraș construit pe ruinele Contraaquincum-ului. Budapesta ca oraș unit apare după cel de-al Doilea Război Mondial. Revoluția ungară zdruncină din temelii orașul în 1956.

Atracții Turistice

Parlamentul

O structură neo-Gotică  inspirată din Clădirea Parlamentului Marii Britanii. Aceasta adăpostește Guvernul Ungariei și oferă priveliști senzaționale care implică și Dunărea.  Adresă: Kossuth Lajos ter 1-3., Budapest 1055, Hungary.

Clădirea Parlamentului
Clădirea Parlamentului

Bastionul Pescarilor

Construcție ce datează din secolul al 19-lea, seamănă foarte mult cu castelul zânelor de la Disney World. Probabil datorită turnurilor… Adresă: Szentharomsag ter, Budapest 1014, Hungary.

Bastionul Pescarilor
Bastionul Pescarilor

Szent Istvan Bazilika

Pe românește Bazilica Sf. Ștefan… A fost construită între 1851 și 1905 și reprezintă o biserică capabilă să adăpostească peste 8500 de persoane. Este construită în stil neo-Renascentist și are 100 de metri înălțime.

Szent Istvan Bazilika
Szent Istvan Bazilika

Cazare

Cazarea în Budapesta este foarte ieftină. cred că este de departe unul dintre cele mai accesibile orașe din Europa din punct de vedere turistic, mai ieftin chiar și decât Bucureștiul. Prețurile încep de pe la 60 de lei/persoană.

Aventura Boutique Hostel – 12 Visegradi str., 1st floor/ 1st apt. | District 13, Budapest 1132, Hungary

Jade House –  Iranyi Daniel utca 47., Budapest 1193, Hungary

Hotel Oswaldo – Vorosmarty u 44, Budapest 1201, Hungary

Aventura Boutique Hostel
Aventura Boutique Hostel

Food&Drink

Eat & Meet – De departe cel mai apreciat local din întreaga Budapesta. Cuprinde toată gama de mâncare europeană, est europeană și maghiară de asemenea. Adresă: Danubius U. 14, Budapest 1138, Hungary.

Comme Chez Soi – Un restaurant cu specific italian și mediteraneean, însă asta nu înseamnă că lipsesc bucatele tradiționale. Adresă: Aranykez u. 2, Budapest 1051, Hungary.

Bors GasztroBar – unul dintre cele mai ieftine restaurante din Budapesta dar și cele mai serioase. Nu se servește micul de jun, dar în rest veți putea servi orice masă a zilei. Adresă: Kazinczy utca 10., Budapest 1075, Hungary.

Bors GasztroBar
Bors GasztroBar

Concluzie și notă

Budapesta este un oraș foarte ieftin, accesibil pentru toate buzunarele și destul de curat. Obiectivele turistice nu ies în evidență dar este posibil să vă simțiți minunat în acest oraș.

Peste 10 ani vechime în content writing. Pentru advertoriale și alte servicii adiacente vizitați www.vandimaginatie.ro

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here