“Orasul viselor” cum a fost catalogat de Sigmund Freud, Viena este unul dintre orasele cu cele mai puternice influente culturale din Europa. Aici s-au nascut muzicieni celebri precum Franz Schubert si Johann Strauss I si a devenit casa pentru Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven, Franz Liszt, Johannes Brahms si multi altii.

Viena este genul de oras pe care trebuie sa-l vizitezi macar o data-n viata. Este plin de istorie si de statistici ciudate precum cea a vorbitorilor de limba germana. Stiati ca este al doilea oras din lume din punct de vedere al numarului de oameni ce vorbesc germana? Dupa Berlin bineinteles…

Viena este un oras cu populatie asemanatoare Bucurestiului, respectiv 1.7 milioane locuitori si este un important centru politic international. Aici isi au sediul ONU, Organizatia Tarilor Exportatoare de Petrol si Agentia Internationala pentru Energie Atomica.

In trecut, Viena a fost ani la randul capitala imperiului Habsburgic , lucru ce a condus dezvoltarea orasului din punct de vedere cultural. In acele vremuri, Viena era pe locul 4 in lume ca numar de populatie.

Intre anii 1867 – 1918, Viena a fost capitala Imperiului Austro-Ungar. Sa nu uitam nici de anul 1815, cand in acest oras s-a semnat celebrul Congres de la Viena.

Orasul are o suprafata totala de 414.15 km patrati si este cel mai mic land al Austriei.

Ce trebuie sa mai stii despre Viena?

Aici s-a inventat globul cu zapada, din gresala bineinteles prin anul 1900. Erwin Perzy este vinovat, acesta incerca cu disperare sa faca un bec luand drept model Bazilica Mariazell. Astfel, Erwin a folosit pentru primul glob orez in loc de zapada si a deschis si o fabrica ce rezista si astazi pe piata, livrand globuri de zapada personalizate pentru personalitati celebre precum familia Obama.

Este supranumit “Orasul Viselor” de Sigmund Freud si “Orasul Muzicii” de Strauss I, Strauss II, Schubert, Mozart, Haydn, Beethoven, von Suppé, Mahler, si Brahms, cu totii personalitati care si-au facut veacul pe la Viena.

Zentralfriedhof – cimitirul central din Viena a luat nastere in 1874 si culmea, adaposteste de doua ori mai muli morti de cati vii traiesc in acest moment in oras. Pe vremuri, un tramvai tras de cai strabarea orasul de la cel mai indepartat cartier pana la acest cimitir, tramvai care exista si-n ziua de azi, electric, pus pe sine in 1901 si numit simplu “71”. E si o vorba prin oras “s-a dus cu 71” adica a murit.

Spre deosebire de regulile restaurantelor din lume, in Austria oamenii chiar iubesc cainii. Daca locuiesti in Austria si ai un catel de talie mica, poti intra cu el in restaurant. El poate sa stea la picioarele tale sub masa pana cand termini de mancat fara sa iti zica nimeni nimic.

60% din energia electrica a orasului este furnizata prin metode regenerabile. Austria este una dintre cele mai indrajite tari in ceea ce priveste poluarea si in urmatorii ani are de gand sa implementeze niste reguli destul de stricte in cee ace priveste consumul si producerea de energie electrica. Energia verde este cea care va fii promovata cel mai mult.

Cea mai inalta cascada din Europa, Kriml Falls este la doar o aruncatura de bat de Viena. Cascada are 380 de metri inaltime sau 1250 ft (picioare).

Cei care sunt prinsi ca hranesc porumbeii in Viena sunt amendati cu 36 de euro.

Numele palatului Schönbrunn inseamna “primavara frumoasa” si isi are originile int-o fantana arteziana a carei apa era consumata de cei de la curte.

Acoperisul catedralei St. Stephen nu se murdareste niciodata pentru ca inclinatia este de 80 de garde. Apa si zapada cad atat de repede pe o asemenea panta, incat e imposibil sa ramana ceva praf pe acoperis.

Schönbrunn este o cladire atat de frumoasa, incat Andre Rieu a facut una identica pentru concertele sale extraordinare, constructie care i-a adus de altfel si falimentul.vaca

Cina cea de Taina a lui Davinci sta strasnica in biserica Minoritatilor din Viena si asta din cauza lui Napoleon caruia i-a placut atat de mult tabloul, incat a ordonat o copie. Culmea, cand a fost infrant, socrul sau l-a cumparat. A vrut sa il puna in palarul Belvedere, insa pictura cantarea prea mult, 20 de tone, asa ca a renuntat la idee.

Credeti ca numai oamenii joaca table? Iata o pictura destul de interesnta pe peretii unei case din Viena, pictura ce infatisaza o vaca ce joaca table.

 

Cuprins Articol
1
2
3
4
5
6
Peste 10 ani vechime în content writing. Pentru advertoriale și alte servicii adiacente vizitați www.vandimaginatie.ro

3 COMMENTS

  1. Când mă gândesc la Viena, simt deja ritmurile valsurilor vieneze ale lui Johann Strauss-fiul. …Muzica deja mă cuprinde…:)
    Informații prețioase, sigur, mulțumim! 🙂
    Da, Viena e un loc minunat, din toate punctele de vedere! 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here