Ținând cont de faptul că în Thailanda, religia predominantă este budismul, undeva la 95%, există foarte multe temple interesante pe care le putem vizita. În cele ce urmează veți vedea o selecție destul de interesantă de temple budiste din Bangkok, selecție ce are la bază atât aspectul construcției cât și importanța istorică.

Cele mai frumoase 3 temple din Bangkok

  1. Wat Arun – Îți dai seama că un templu din Thailanda este important în momentul în care imaginea acestuia este imprimat pe monedă. Templul Wat Arun este imprimat pe moneda de 10 bath. Acest templu este amplasat pe malul vestic al râului Chao Phraya, fiind construit între anii 1809-1824. Iese în evidență prin faptul că este acoperit de bucăți mici de ceramică pictată, de origine chinezească. Acesta este unul dintre cele mai vizitate temple din Bangkok.
  2. Wat Phra Kaew – amplasat în Grand Palace, acest templu mai este cunoscut și sub denumirea de Temple of the Emerald Buddha și deține cea mai populară statuie din Thailanda, sculptată dintr-o singură bucată de jad. Această statuie a fost descoperită în anul 1464 și a fost adusă la Lampang, unde a rămas până când a fost adusă la Chiang Mai de către regele Tilok din Lannathai. Drumul ei nu s-a oprit aici, a mai ajuns pe la Luang Prabang înainte să fie adusă în Vientiane. Ulterior, regele din Thonburi a trimis o expediție ca să o aducă înapoi iar în momentul în care regele Rama I a construit orașul Bangkok, inclusiv Grand Palace, Emerald Buddha a fost instalat în capelă, unde se află și astăzi.
  3. Wat Pho – lângă Grand Palace, Wat Pho este gazda celei mai mari statui Buddha din țară. Este vorba despre o statuie înaltă de 46 de metri. Ultima restaurare a avut loc în anul 1788 în timpul domniei lui Rama I.
Peste 10 ani vechime în content writing. Pentru advertoriale și alte servicii adiacente vizitați www.vandimaginatie.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here