Turcia reprezintă de departe una dintre cele mai frumoase destinații de vacanță din extremitatea Europei și nu puțini sunt cei care în ciuda tensiunilor de la Ankara, în ciuda crizei de refugiați cu care această țară se confruntă de ceva vreme, aleg să pornească în explorarea ei.

Turcia este genul de țară care a pus bazele unui tip de turism destul de inteligent, un tip de turism care aduce prosperitate și cei care au fost acolo au observat că majoritatea obiectivelor sunt pe bază de ghizi turistici ce trebuie plătiți. Ei bine, din punctul meu de vedere este o mișcare foarte bună, profitabilă pentru Guvernul de la Ankara.

Cei care doresc să reducă cheltuielile cu acești ghizi pot să apeleze la un dicționar turc român, român turc cu care se vor descurca destul de bine. Vom trece în revistă în cele ce urmează cele mai interesante 8 obiective turistice din Istanbul în care poți scuti o cheltuială dacă aduci un dicționar româno turc, turco român.

dicționar român-turc, turc-român

8 obiective turistice din Turcia (Istanbul) la care ai face bine să te prezinți cu un dicționar

  1. Orașul antic Ephesus – situat la aproximativ o oră de Kusadasi, acest oraș este o atracție pe care trebuie să o vizitezi neapărat dacă ajungi în Turcia. Ghizii oferă informații dar sunt destul de scumpi.
  2. Zonele istorice din Istanbul – aceste zone reprezintă un mix între cultura otomană și cea europeană, cea mai redondantă este Beyoglu, lângă Sultanahmet.
  3. Muzeul Hagia Sophia – este vorba despre celebra biserică Ayasofya construită în secolul 6, poleită în interior cu aur. Poate fi vizitată în Sultanahmet, Istanbul, și nu uitați să aduceți cu voi un dicționar turc român.Hagia Sophia
  4. Moscheea Albastră – tot în centrul orașului Istanbul, această moschee a fost construită între anii 1609 – 1616 și are 6 minarete. Se spune că denumirea de „Albastră” vine de la anticii marinari ce veneau din Marea Marmara și care o vedeau albastră de la depărtare din pricina reflexiilor apei albastre.
  5. Bazilica Cistern – nu părăsim centrul orașului Istanbul nici de data aceasta pentru a prezenta un rezervor de apă uriaș. Are 138 x 64.6 metri ca dimensiune și poate reține 80.000 de metri cubi de apă, fiind susținută de 336 de coloane de marmură.
  6. Moscheea Suleymaniye – celebrul arhitect Sinan a construit această impresionantă structură, ce a devenit emblematică în istoria Imperiului Otoman. Chiar dacă moscheea nu este plină de decorațiuni, seamănă destul de mult cu Hagia Sophia, construită de același celebru Sinan.Moscheea Suleymaniye
  7. Palatul Topkapi – dus undeva aproape de țărm, departe de centrul istoric din Istanbul, acesta reprezintă cel mai interesant palat din Turcia, întrucât a fost casa împăraților otomani pentru mai bine de 400 de ani. Mare atenție aici cu ghizii, e jecmăneală pe față. Cred că vă puteți descurca cu dicționarul dacă aveți ceva timp liber la dispoziție.
  8. Strâmtoarea Bosfor – există multe locații în Istanbul din care poți avea o priveliște minunată asupra strâmtorii. Aceasta este impresionantă pentru că traficul este foarte intens și pentru că reprezintă o poartă către Asia. Vă puteți descurca prin port cu ajutorul dicționarului, trebuie să învățați câteva noțiuni de bază din limba turcă doar.
Peste 10 ani vechime în content writing. Pentru advertoriale și alte servicii adiacente vizitați www.vandimaginatie.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here