Dupa cum stiti, Paris este capitala Frantei, alias orasul iubirii… Orasul este neschimbat aproape fata de acum 150 de ani, motiv pentru care reprezinta un important centru turistic din Europa. Daca discutam despre zone metropolitane, Parisul cu siguranta se afla in topul celor din Europa, cu o populatie de peste 12 milioane de locuitori, numarati la nivel de 2008.

Cu timpul, a devenit un puternic centru economic si cultural din intreaga lume nu doar din Franta, fiind gazda pentru organizatii de renume precum UNESCO si Camera Internationala de Comert. De asemenea, din punct de vedere ecologic, Parisul are cele mai multe spatii verzi din Europa, in ciuda faptului ca problemele cu poluarea nu prea pot fi stapanite in aceasta regiune.

Cati turisti trec anual prin Paris

Parisul primeste anual peste 17 milioane de turisti si acesta este unul dintre motivele principale pentru care se afla pe lista noastra cu destinatii perfecte. Va spuneam mai sus ca este gazda pentru sediul UNESCO, ales probabil din pricina celor peste 3800 de monumente istorice care se afla in acest oras, monumente pe care le vom trece si noi in revista in cele ce urmeaza. Nu pe toate 3800, pe cele importante doar.

Daca va intrebati de unde vine numele de Paris, ei bine, acest nume a fost primit in timpul domniei lui Iulian Apostatul (360-363), in timpul dominatiei romane. Aceasta denumire a fost acordata dupa locuitorii tribului galic Parisii, locuitori ce isi aveau salasul in orasul Lutentia Parisiorum. Astfel, numele de Paris provine de la acest trib si daca o sa il traduceti, o sa vedeti ca inseamna “oameni muncitori”…

Paris – orasul luminilor

Parisul mau este cunoscut si sub denumirea de “Orasul Luminilor” din doua motive:

  • A fost un important centru educational in perioada iluminista
  • A fost printre primele orase care a adoptat iluminatul stradal

Cel mai important reper istoric din Paris – Revolutia Franceza

Revolutia Franceza ar fi un important reper in istoria acestei tari, marcand debutul democratiei. Perioada cuprinsa intre anii 1789 si 1799 a fost marcata de puternice revolte sociale care au afectat istoria moderna a Frantei pana in cele mai adanci molecule. De precizat, o data cu declinul monarhiei a avut loc si declinul bisericii, cunoscuta pentru implicarea in conducerea tarii inainte de Revolutie.

revolutia franceza

 

1
2
3
4
5
6
Peste 10 ani vechime în content writing. Pentru advertoriale și alte servicii adiacente vizitați www.vandimaginatie.ro

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here