Țările nordice precum Suedia, Norvegia, Danemarca sunt cu siguranță ceva mai puțin vizitate de către turiștii din vestul sau din estul Europei pentru că sunt țări cu limbi încâlcite, aflate la mare depărtare în care este frig mai tot timpul. Cu toate acestea, cele 3 țări sunt capabile să promoveze turismul uneori mult mai bine față de Grecia chiar.

În cele ce urmează vom discuta despre trio-ul mai sus menționat, dar nu despre orașe celebre, ci despre alte destinații nordice uimitoare mult mai puțin cunoscute dar care merită vizitate în cazul în care ajungeți în preajma lor.

5 destinații nordice în care mai mult ca sigur nu ai fost niciodată

 1. Insulele Feroe – Sunt deținute de Danemarca și sunt situate ca localizare între Norvegia și Islanda. Insulele Feroe sunt în număr de 18 și sunt de-a dreptul spectaculoase din pricina munților. Întreg arhipelagul însumează aproximativ 50.000 de suflete, care trăiesc în sate fondate în anul 1350.
  Insulele Feroe
  Insulele Feroe
 2. Savonlinna, Finlanda – Acest oraș amplasat lângă apă, cu castele desprinse parcă din povești (Castelul Olavinlinna a fost ridicat în 1450 și este deschis turiștilor) este demențial din punct de vedere turistic. Recomandările merg către un spa pe nume Järvisydän deschis doar vara.
  Savonlinna, Finlanda
  Savonlinna, Finlanda
 3. Geiranger Fjord, Norvegia – acest fiord este un sit protejat de UNESCO, unde munții verzi coboară direct în marea albastră ca cerul.
  Geiranger Fjord, Norvegia
  Geiranger Fjord, Norvegia
 4. Mons Klint, Danemarca – această stâncă coboară către mare și se află la 2 ore de condus de Copenhaga. Aici, veți putea lua contact cu 18 specii diferite de orhidee și cu palatul Liseland, construit în 1792.
  Mons Klint, Danemarca
  Mons Klint, Danemarca
 5. Visby, Suedia – micile orașe suedeze sunt de-a dreptul splendide. Visby este recunoscut însă pentru aceste mici căsuțe roșii-verzi, care datează uneori chiar din secolul 13. Aici, puteți vizita Grădina Botanică Visby, fondată în urmă cu 150 de ani.
  Visby, Suedia
  Visby, Suedia
Peste 10 ani vechime în content writing. Pentru advertoriale și alte servicii adiacente vizitați www.vandimaginatie.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here