Copenhaga este cel mai important oraș din Danemarca, ce servește de asemenea și drept capitală. Are o populație de 1.3 milioane de locuitori, ce urcă până la 2 milioane cu zona metropolitană.  Orașul este împărțit între două insule, Zealand și Amager, separate de strâmtoarea Øresund. Copenhaga a fost la origini un sat viking în care activitatea preponderentă era pescuitul, sat fondat în secolul 10. Abia în secolul 15 devine capitala Danemarcei. Astăzi, Copenhaga este cel mai important centru cultural și economic al țărilor din nord, cât despre turism, este o adevărată splendoare.

ATRACȚII TURISTICE COPENHAGA

 1. Nyhavn – „Noul Port” aparține de UNESCO. Clădirile viu colorate așezate cuminți de-a lungul canalului sunt o priveliște de neuitat. Ca multe alte porturi, și acesta este plin de povești marinărești pe care le puteți auzi la tot pasul. Aici a avut casă marele Hans Christian Andersem. Adresă: Nyhavn 1-71 | Kobenhavn K, Copenhagen 1051, Denmark.
  Nyhavn
  Nyhavn
 2. Tivoli Gardens – de la mijlocul lunii aprilie până la jumătatea lunii septembrie găsiți aici deschis un parc de distracții excelent. Adresă: Copenhagen 1630, Denmark.
  Tivoli Gardens
  Tivoli Gardens
 3. Rosenborg Castle – castelul are o vechime de 400 de ani și este situat în centrul celui mai popular parc din Copenhaga. A fost construit de unul dintre cei mai celebri regi ai acestui ținut, Christian al 4-lea. Astăzi, este un punct turistic excelent pentru cei care doresc să-l viziteze. Adresă: Oster Voldgade 4A, Copenhagen 1350, Denmark.
  Rosenborg Castle
  Rosenborg Castle

CAZARE COPENHAGA

Cazarea în Copenhaga este destul de scumpă, peste 200 – 250 de lei pentru o noapte petrecută dar nu este nimic ieșit din comun pentru că așa sunt prețurile în general în țările nordice, destul de mari. Din punctul meu de vedere, Copenhaga și celelalte orașe din această regiune despre care vom discuta mai târziu merită fiecare bănuț.

Wittrup Motel – prețurile încep de la 220 RON/noapte. Adresă: Roskildevej 251, Copenhagen 2620, Denmark.

CABINN Metro – de la 268 RON/noapte. Adresă:  Arne Jacobsens Alle 2, Copenhagen 2300, Denmark.

Hotel Nebo –  de la 287 RON/noapte. Adresă: Istedgade 6/8, Copenhagen 1650, Denmark.

Wittrup Motel
Wittrup Motel

FOOD&DRINK COPENHAGA

Restaurantele din Copenhaga sunt foarte calitative iar bucătăriile prezente sunt atât cele scandinave cât și cele europene. Prețurile sunt decente, meniurile încep de la 20 de lei/persoană pentru un restaurant mediu și pot depăși lejer 100 de euro pentru niște farfurii de top.

 • Restaurant Krebsegaarden – restaurant cu specific danez și norvegian, dar se pot servi și farfurii din bucătăria europeană sau internațională. Este genul de locație în care se servește doar cina, fiind deschis 5 ore pe zi, între 17 și 22. Adresă: Studiestraede 17, Copenhagen 1455, Denmark.
 • Souls – un restaurant ceva mai accesibil, cu meniuri ce încep de la 28 de lei de persoană dar este vorba despre farfurii nu prea pompoase, nu vă așteptați la cine știe ce farfurii spectaculoase. Se poate servi micul de jun, prânzul și cina, fiind deschis între 10 AM și 9 PM. Adresă: Melchiors Plads 3, Copenhagen 2100, Denmark.
 • Grams Laekkerier – un alt restaurant ieftin destinat grupurilor sau familiilor. Prețurile încep de la 20 de lei și ajung la 59 lei pentru un meniu. Se servește și fast food pentru amatorii de mâncare europeană. Adresă: Halmtorvet 1, Copenhagen 1700, Denmark.
  Restaurant Krebsegaarden
  Restaurant Krebsegaarden

CONCLUZIE ȘI NOTĂ COPENHAGA

Copenhaga este unul dintre cele mai liniștite și interesante orașe din Danemarca. Este un oraș port care are o istorie bogată în spate și care poate să ofere amintiri de neuitat celor care doresc să îl viziteze. Copenhaga mi se pare orașul perfect pentru o vizită pe timp de vară când temperaturile în București depășesc 45 de grade Celsius.

Peste 10 ani vechime în content writing. Pentru advertoriale și alte servicii adiacente vizitați www.vandimaginatie.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here