Nantes este cel de-al 6-lea oraș ca dimensiune din Franța, numărând în mod oficial aproape 1 milion de locuitori. Orașul este considerat capitală pentru Țara Loarei, una dintre cele 18 regiuni ale Franței, care a luat naștere în 1950. Localitatea este foarte veche, datează din anul 53 înainte de Hristos când a fost cucerită de însuși marele Iulius Caesar. Istoria orașului este una foarte bogată, am sintetizat pe cât posibil perioada de începuturi.

Astăzi, Nantes este un oraș foarte important din punct de vedere turistic din multe alte puncte de vedere. Aspectul medieval, istoria bogată și prețurile destul de mici pentru cazare sunt doar câteva dintre avantajele turiștilor străini ce vizitează orașul. Să vedem așadar care sunt cele mai importante atracții turistice din Nantes, cele mai bune oferte de cazare și cele mai gustoase restaurante. De asemenea, vom acorda și o notă finală.

ATRACȚII TURISTICE

 1. Jardin des Plantes – este vorba despre o grădină botanică, una dintre cele mai impresionantă din lume, cea de-a patra ca dimensiune din Franța. Însumează peste 10.000 de specii de plante, specii adunate cu atenție timp de 150 de ani. Adresă: 1 Place Charles Leroux, 44000, Nantes, France.
  Jardin des Plantes
  Jardin des Plantes
 2. Les Machines de L’ile – un proiect artistic și turistic. O împletire între lumea lui Jules Verne și universul lui Leonardo Da Vinci. Locul mai spune și istoria industrială a orașului așa că turiștii se vor simți extraordinar aici. Este un loc aparte pe care toți cei care trec pe la Nantes trebuie să-l viziteze. Adresă: Les Chantiers | Bd Léon Bureau, 44200, Nantes, France.
  Les Machines de L'ile
  Les Machines de L’ile
 3. Chateau des Ducs de Bretagne – castelul găzduiește astăzi muzeul de istorie al orașului, deținând peste 850 de piese. A fost construit în epoca medievală, respectiv în anul 1207, reconstruit în 1862. Adresă: 4 Place Marc Elder, 44000, Nantes, France.
  Chateau des Ducs de Bretagne
  Chateau des Ducs de Bretagne

CAZARE

Cazarea în Nantes este destul de ieftină, motiv pentru care orașul este unul dintre cele mai vizitate din Franța. Puteți sta o noapte la hotelurile cele mai ieftine pentru sume de genul 120 de lei, de două ori mai ieftin față de Paris. E o sumă foarte mică pentru ce oferă orașul, mult mai mică față de prețurile din Zurich, Elveția. Să trecem așadar în evidență cele mai ieftine 3 hoteluri din Nantes…

HotelF1 Nantes nord est Carquefou – 120 de lei/noapte. Adresa: 2 allee des Sapins | RN 23, “La Belle Etoile”, 44470 Carquefou, Nantes, France.

HotelF1 Nantes est Porte de Ste Luce – 133 lei / noapte. Adresă: 345 route de Ste Luce | Cedex 03, 44301, Nantes, France.

HotelF1 Nantes nord est Carquefou
HotelF1 Nantes nord est Carquefou

Hotel Stars Nantes – 139 lei/noapte. Adresă: 3 rue du Petit Chatelier, 34970, Nantes, France.

FOOD&DRINK

Restaurantele franțuzești sunt scumpe, știm cu toții, însă trebuie neapărat să te bucuri de ele în momentul în care vizitezi Nantes. Deși majoritatea se închid înainte de orele 23 (se pare că francezii nu se întind la taclale precum românii), aveți timp suficient pentru o cină de nota 10+. Merită fiecare cent, calitatea mâncării este cea mai bună.

Anatolia – deschis între 12MP-10:30MP, este un restaurant cu specific mediteraneean – turcesc ce vă poate servi atât prânzul cât și cina. Adresa: 14 rue Louis Blanc, 44200, Nantes, France.

l’u.ni – ca și Anatolia, este deschis destul de puțin dar suficient cât să vă bucure cu mâncărurile tradiționale franțuzești. Se servește prânz și cină, se închide la ora 21:30. Adresă: 6 rue Foure, 44000, Nantes, France.

Lulu Rouget – programul de funcționare este 12PM-1PM și 7:30 PM – 9:30 PM. Se pare că francezii nu sunt genul de oameni care să-ți încălzească mâncarea ce nu s-a servit la prânz, nu? Programul de funcționare foarte scurt spune totul despre calitatea serviciilor oferite. Lulu Rouget este un restaurant cu specific 100% franțuzesc.

Lulu Rouget
Lulu Rouget

CONCLUZIE ȘI NOTĂ

Deși orașul este situat tocmai în partea de Vest a Franței și poate fi cam incomod de vizitat, eu unul cred că drumul merită… Cazarea este oricum foarte ieftină iar spiritul medieval emițător de liniște cu siguranță vă va face să vă simțiți excelent. Mâncarea este foarte bună și mereu proaspătă, dovada că bucătăria franceză este cea mai gustoasă din lume.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here