Chiar dacă Marea Britanie nu va mai face parte din Uniunea Europeană, asta nu înseamnă că ar trebui să evităm acea zonă. Londra este cel mai interesant oraș al Regatului Unit și despre el vom discuta în cele ce urmează. Londra este cel mai important centru politic dar și financiar și dacă adăugăm la socoteală și zona metropolitană a orașului, acesta depășește ca număr de locuitori jumătate din populația României (peste 10 milioane).

Prima atestare a Londrei ca oraș apare în anul 1198, dar originea timpurie ne duce către anul 43 d. HR. Denumirea din acea vreme era Londinium și deși sună a ceva element de pe tabelul lui Mendeleev, vă asigur că așa erau numele preistorice doar… Altă sursă ar indica Londra pe la un an 61 d. HR când orașul este asediat și prădat de celții conduși de regina Boadicea. Cu timpul orașul s-a dezvoltat și s-a unit cu Westminster, devenind capitală a Marii Britanii în secolul al XII-lea.

Chiar dacă Marele Incendiu din 1666 a distrus din temelii Londra, orașul a înflorit din toate punctele de vedere între secolele XVI-XX. În ziua de azi, Londra se întinde pe o suprafață de 1579 kilometri pătrați și este în continuă expansiune.

Atracții turistice

V&A – Victoria and Albert Museum

VA
V&A – Victoria and Albert Museum

Este cel mai mare muzeu din lume cu specific artă și design. Din fericire nu deține exponate doar din Marea Britanie, puteți vedea aici artă și design internațional din toate timpurile, chiar și din zilele noastre. Intrarea este liberă iar orele de funcționare sunt între 10 AM – 5:45 PM. Adresă: Cromwell Road | South Kensington, London SW7 2RL, England. Telefon: 020 7942 2000

London Tower

Turnul Londrei este unul dintre cele mai de seamă simboluri ale orașului din toate punctele de vedere, mai ales turistic și istoric. Turnul Londrei găzduiește bijuteriile regale, celula închisorii lui Sir Walter Raleigh. De asemenea, Capela St. John este prezentă în acest turn. Adresa: Tower Hill, London EC3N 4AB, England, Telefon +44 870 756 6060.

London Tower
London Tower

Big Ben

Mai poartă și numele de Elizabeth Tower și este vorba despre celebrul turn din clădirea Parlamentului. Porecla Big Ben a primit-o din cauza ceasului din turn. Numele oficial este Great Ben. Dacă vreți să vizitați Big Ben trebuie să știți că e vorba despre 334 de trepte în spirală. Așa că ar fi bine să aveți la voi condiția fizică. Dacă vă întrebați ce înălțime are turnul, 62 metri. Adresă: Elizabeth Tower – Houses of Parliament | Westminster, London SW1A 0AA, England. Telefon: +44 20 7219 3000.

Big Ben
Big Ben

Cazare

Cazarea în Londra nu este ieftină. De fapt, nimic nu este ieftin în Londra așa că dacă vreți să vizitați orașul, nu mergeți cu gândul la chilipir. Londonezii nu știu ce-i acela un chilipir. Cele mai bune prețuri le veți găsi la Venture Hotels, A to Z Hotels și undeva scump, pe la 230 de lei / noapte puteți merge la Bowden Court.

Venture Hostels – 86 Tanner’s Hill | Deptford, London SE8 4PN, England (Formerly Journeys London Greenwich West Hostel)

A to Z Hotel – 150 Horn Lane, Acton, London W3 6PG, England

Bowden Court – Bowden Court 24 Ladbroke Road | Notting Hill, London W11 3NN, England

venture hostels
Venture Hostels

Food&Drink

Restaurantele sunt extraordinare la Londra, dar și scumpe. Aș asemăna bucătăria londoneză cu cea pariziană din punct de vedere al prețurilor, însă merită fiecare bănuț. Atunci când ești turist, poți să te răsfeți puțin.

The Five Fields – bucătărie tradițională englezească dar și europeană contemporană. Se poate servi micul de jun, prânzul și cina. Orele de funcționare sunt între 6:30 AM și 10 PM. Adresă: 8-9 Blacklands Terrace, London SW3 2SP, England.

Gastronhome – bucătărie franțuzească exact în inima Londrei. Totul este servit într-un mediu foarte prietenos, iar vinurile sunt ceva cu totul aparte.  Adresă: 59 Lavender Hill, London SW11 5QN, England.

Gastronhome
Gastronhome

Seven Park Place – unul dintre cele mai rafinate restaurante din Londra, recunoscut cu 4 stele Michelin. Bucătăria este duală, franțuzească și englezească dar așteptați-vă și la prețuri pe măsură. Address: 7-8 Park Place | St James’s Hotel and Club, London SW1A 1LS, England.

Concluzie: 3 motive să vizitezi Londra

  1. Londra este unul dintre cele mai încărcate orașe din punct de vedere istoric, are un aer cu totul medieval și poate fi o experiență extraordinară. Muzee care să spună poveștile sunt foarte multe.
  2. Deși am tratat doar două-trei obiective turistice în acest articol vă asigur că sunt cel puțin vreo sută. Aveți ce vizita.
  3. Există zboruri foarte ieftine către Londra din România, puteți prinde ceva de genul 19 euro dus-întors.

 

 

 

 

Peste 10 ani vechime în content writing. Pentru advertoriale și alte servicii adiacente vizitați www.vandimaginatie.ro

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here