Nu demult, Londra era numărul 1 pe listele preferințelor turiștilor, numărul 1 în lume vreau să zic. Oameni din toată lumea vizitează acest oraș anual și au destule motive să vină aici. Ei bine, dacă te bate gândul să vizitezi și tu Londra, iată câteva lucruri pe care trebuie să le știi înainte să ajungi acolo.

9 lucruri pe care trebuie să le știi dacă vrei să vizitezi Londra

  1. Poți să vizitezi orașul și fără transportul public în comun.
  2. În partea de est a orașului se află Columbia Road Flower Market, una dintre cele mai lungi străzi comerciale din oraș.
  3. În South Bank e foarte multă distracție și un loc din care poți vedea cele mai interesante atracții turistice din oraș: London Eye, Big Ben și St Paul’s Cathedral.
  4. Dacă afară e soare și frumos, poți să închiriezi o bicicletă. Sunt asemenea standuri peste tot prin oraș. Nu uita să mergi pe partea stângă și să ai grijă la ora de vârf (8-10AM, 5-7 PM)
  5. Îmbracă-te confortabil și chiar dacă este soare, să ai la tine umbrelă sau pelerină de ploaie. Nu știi niciodată când va începe să plouă.
  6. Fă rost de un card Oyster dacă ai de gând să folosești transportul în comun (metrou, trenuri și autobuze). Poți să-l cumperi când ajungi sau în avans.
  7. Autobuzele nu acceptă banii cash. Trebuie să plătești doar cu cardurile Oyster sau cu cardurile de credit contactless.
  8. Copiii sub 11 ani au gratuitate pe transportul în comun atât timp cât sunt însoțiți de un adult cu card Oyster valabil.
  9. Majoritatea muzeelor sunt fără taxă iar cele pentru care trebuie să cumperi bilet este nevoie de obicei și de rezervare din timp.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here