Sunt șanse destul de mari să știi despre Budapesta faptul că abundă în clădiri de poveste, băi turcești, are o istorie destul de interesantă și o gastronomie bazată pe gulaș. De asemenea, probabil că mai știi și faptul că la Budapesta se află cele mai mari peșteri geotermale din lume, chiar sub oraș. Ei bine, în cele ce urmează vom scoate în evidentă 3 lucruri legate de acest oraș pe care mai mult ca sigur nu le cunoști. Așadar, să trecem la fapte.

3 lucruri pe care nu le știai despre Budapesta

  1. Budapesta era în trecut compus din 3 locații diferite. Podul Széchenyi a fost construit în 1849 și se întinde falnic peste Dunăre. Pe-o parte vizitatorii sunt delectați de clădirea Parlamentului, pe cealaltă parte iasă în evidență castelul Hill. Ei bine, în trecut de-o parte a Dunării era orașul Buda, de cealaltă parte era orașul Pesta. De asemenea, mai conta și cartierul Obuda, cel mai vechi din Buda. În 1873 cele 3 s-au unit într-un singur oraș, Budapesta.
  2. 2. Nici o clădire nu depășește 96 de metri înălțime. Și asta cu un motiv întemeiat. Atât clădirea Parlamentului cât și biserica Sf. Ștefan au 96 de metri înălțime. Prin acest lucru se transmite mesajul că religia și guvernul trebuie să aibă puteri egale. Orice construcție mai înaltă de 96 de metri este ilegală. Așadar, nu vă așteptați să vedeți zgârie-nori prin Budapesta prea curând.
  3. Are cele mai vechi atracții. După metroul din Londra, cel din Budapesta este cel mai vechi din lume. A fost inaugurat în 1896 în timpul aniversării de 1000 de ani a Ungariei. De asemenea, grădina zoologică și cea botanică din Budapesta sunt cele mai vechi din lume, deschise în 1865.
Peste 10 ani vechime în content writing. Pentru advertoriale și alte servicii adiacente vizitați www.vandimaginatie.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here