Cu toate că foarte multă lume se înghesuie către Cancun sau Cabo în momentul în care vizitează Mexicul, există și alte orașe la fel de surprinzătoare care ar trebui luate în caucul în timpul unei asemenea incursiuni. Lasă la o parte Cozumel sau Puerto Vallarta și pornește cu încredere către următoarele 3 destinații extraordinare.

3 destinații mai puțin frecventate dar mai mult decât extraordinare din Mexic

  1. Manzanillo – chiar dacă doar jumătate din oraș este resort turistic, cealaltă jumătate fiind acaparată de portul industrial, acest oraș este o alegere foarte bună pentru cei care doresc să viziteze Mexicul. Este situat pe partea dinspre Pacific a țării, deținând două golfuri cu plaje cel puțin incredibile. Aici se mai pot vizita vulcani activi/inactivi, plantații de bananieri, se poate pescui extraordinar de bine iar localnicii sunt foarte prietenoși.
  2. Guanajuato – acest oraș este în întregime sub protecția UNESCO și este situat în centrul țării, la 75 de minute est de Leon. Orașul a luat naștere în anul 1559 și cândva a fost numărul 1 mondial la producția de argint. În jurul acestui oraș erau cele mai mari mine de argint din lume. Astăzi, orașul este plin de case colorate, străzi pavate cu piatră cubică, clădiri din timpurile coloniilor. Artiști stradali sunt mereu prezenți în centrul orașului, care mai este popular pentru festivalul Cervantino (numit după autorul lui „Don Quijote”). Chiar dacă Guanajuato nu are plajele impresionante, este un oraș care vibrează a pozitivitate și care poate să fie o destinație de vacanță perfectă.
  3. Yelapa – acesta este un mic orășel-plajă, cu maxim 2000 de suflete. În Yelapa se poate ajunge cu barca după un drum de 45 de minute din mult mai celebrul Puerto Vallarta. Aici nu veți găsi biserici vechi de secole sau hoteluri de 5 stele, dar cu siguranță amatorii de liniște se vor simți excelent. Yelapa este înconjurat de o junglă densă și este situat în al 7-lea golf ca dimensiune din lume, Bahía de Banderas. Nu sunt drumuri pentru mașini sau camioane și reprezintă locul perfect pentru amatorii de concedii liniștite.

 

Peste 10 ani vechime în content writing. Pentru advertoriale și alte servicii adiacente vizitați www.vandimaginatie.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here