Home Editorial Cauți o soluție pentru eliminarea bacteriilor din apă? Încearcă un sterilizator UV

Cauți o soluție pentru eliminarea bacteriilor din apă? Încearcă un sterilizator UV

512
0
sterilizator UV

Încă există pe meleagurile noastre localități rurale care nu sunt conectate la o rețea de apă și canalizare. Cu toate că au trecut peste 30 de ani de la Revoluție, unele sate și comune din România sunt încă la nivel de Evul Mediu. Din fericire încă mai există interes pentru zona rurală mai ales pentru tinerii care locuiesc la oraș și care caută o mică oază de liniște în care să-și încarce bateriile din când în când iar aceștia, din păcate, sunt nevoiți să-și creeze singuri toate condițiile pe care ar fi trebuit să le creeze primarii care s-au perindat prin instituțiile publice de administrare în ultimii 34 de ani.

Una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă tinerii care doresc o casă în mediul rural este apa potabilă. Ea pur și simplu nu există peste tot. Conform statisticilor, doar 36.35% dintre comunele din România dispun de rețea de canalizare, și implicit de apă potabilă. O cifră monstruoasă care demonstrează nivelul de civilizație din România Reală.

Desigur, în realitate cifra localităților rurale care dispun de apă potabilă servită de primării este mult mai mică, întrucât multe proiecte de aducțiune au fost făcute de mântuială, doar ca să aibă bugetarii de prin primării anumite sporuri la salarii. În realitate, multe sate și comune din România care beneficiază de rețea de apă și canal servesc cetățenilor o apă care nu poate fi băută, ci doar folosită la udatul grădinilor sau la alte treburi gospodărești.

Astfel, tinerii care doresc o căsuță liniștită în mediul rural, către care să revină în concedii, la final sa săptămână sau dacă se mai ivește vreo pandemie, sunt nevoiți să-și facă rost singuri de apă potabilă dacă doresc să aibă condiții demne de secolul în care trăim. Singura soluție rămâne forajul, care din păcate vine la pachet cu mai multe probleme.

Una dintre cele mai mari probleme ale forajelor o reprezintă analiza apei, care poate să scoată la iveală o apă care din păcate nu prea este bună de băut. Apa se poate trata în schimb, prin intermediul sistemelor avansate de filtrare care există în acest moment pe piață, însă apar costurile suplimentare. Bacteriile sunt cele care îngrijorează pe mulți dintre cei care investesc în foraje, însă din fericire există o metodă destul de simplă prin care se poate scăpa de această problemă, și anume instalarea unui sterilizator UV. Tehnologia de ultimă generație devine astfel salutară.

Despre sterilizatoarele pentru apă cu lampă ultravioletă

Discutăm despre o tehnologie destul de nouă care reușește să aducă în prim plan o apă curată, sigură, lipsită de bacterii fără folosirea de substanțe chimice, o soluție ideală pentru cei care au investit în foraje iar buletinul de analiză a apei indică existența a foarte multe bacterii. Un sterilizator UV elimină din apă bacteriile, virușii, algele și fungii prin iradierea apei cu raze ultraviolete. Deși pare o tehnologie desprinsă dintr-un film S.F. aceasta funcționează foarte bine în realitate.

Despre sterilizatorul UV Model UV55W

Acest sterilizator conține un bec de 55W, foarte puternic, capabil să sterilizeze un debit de apă de maxim 2,7 metri cubi pe oră. Ca și dimensiune, acesta are 95 de centimetri lungime, cu un diametru de 7 centimetri. Lungimea becului cu ultraviolete este de 92 de centimetri. Se recomandă montarea orizontală a acestuia pentru a se putea înlocui cu ușurință becul atunci când acesta va trebui schimbat. Ca și timp de funcționare, acest model are o durată de viață de 8000 de ore, aproximativ 1 an de zile, după care becul trebuie schimbat. Este o operațiune de întreținere pur și simplu.

Trebuie menționat faptul că acest sterilizator UV are nevoie de anumite condiții pentru a putea funcționa în parametri normali și anume:

  • Duritatea apei este sub 6 gr. G
  • Conținutul de fier este sub 0.3 mg / litru
  • Conținutul de hidrogen sulfurat este sub 0,05 mg / litru
  • Conținutul de suspensii solide este sub 0.10 mg / litru
  • Conținutul de mangan este sub 0.05 mg / litru

Acești compuși trebuie eliminați din apă cu ajutorul filtrelor specifice, altfel se vor depune pe sterilizator și acesta nu va mai fi eficient. Există din fericire soluții de filtrare a apei care pot aduce în prim plan o apă lipsită de aceste impurități.

Peste 10 ani vechime în content writing. Pentru advertoriale și alte servicii adiacente vizitați www.vandimaginatie.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here