Este ultima strigare pentru cei care doresc să se bucure de litoralul românesc. Ultimele camere pe la hoteluri sunt pe cale să fie epuizate odată cu trecerea de jumătatea lunii iulie. Este perioada în care cei mai mulți dintre români își iau concedii și peste câteva zile nu vor mai exista oferte de cazare Mamaia, Costinești, Eforie Nord sau Sud, nu va mai exista nimic. Aceeași poveste an de an, după data de 15 iulie gradul de ocupare pe litoral atinge limita de 100%.

Care este cea mai dorită stațiune de pe litoralul românesc de către turiști

Se pare că turiștii atât cei români cât și cei străini dau buluc la Mamaia. Chiar dacă numele acestei stațiuni ne duce cu gândul la bunici, denumirea Mamaia vine de pe vremea stăpânirii turcești de la un oarecare Mamai (un tătar crescător de cai). Pe vremuri, Mamai era un sătuc la nord de actuala stațiune  în care locuiau pescari greci și lipoveni.

Abia în 1906 stațiunea Mamaia începe să se clădească și începe să fie recunoscută internațional după cel de-al Doilea Război Mondial. Astăzi, Mamaia este cea mai interesantă stațiune de pe litoralul românesc și cea mai vizitată din cauza faptului că există cel puțin 4 atracții turistice pe lângă simplele plaje, după cum urmează:

Cele 4 atracții turistice din stațiunea Mamaia

  1. Satul de Vacanță – nici mai mult nici mai puțin de 31 de restaurante cu specific românesc, amenajate în stil rustic se găsesc aici.
  2. Aqua Magic – cel mai modern parc acvatic din România. Se întinde pe o suprafață de aproape 3 hectare și este un fel de Disney Land al apelor…
  3. Telegondola – a fost inaugurată în 2004 și face legătura între Cazino și Hotelul Perla. Traseul este de 2.1 kilometri iar înălțimea la care se merge este de 50 de metri.
  4. Lacul Siutghiol – unul dintre cele mai frumoase lacuri din regiune, întinzându-se pe o suprafață de 19 hectare.

Cred că dacă și celelalte stațiuni ar reuși să vină cu ceva în plus față de simplele plaje, cu siguranță ar ajunge toate la fel de prospere și de căutate precum Mamaia.

Aqua Magic Mamaia
Aqua Magic Mamaia
Peste 10 ani vechime în content writing. Pentru advertoriale și alte servicii adiacente vizitați www.vandimaginatie.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here