E tare greu să NU vorbești despre muzeele din Vatican la superlativ, acestea reprezintă o colecție de artă și istorie neprețuită, amplasată în cel mai mic stat din lume, în care se găsește cea mai mare biserică din lume (bazilica Sf. Petru). În cadrul acestor muzee veți putea lua contact cu arta lui Michelangelo (Capela Sixtină), a lui Raphael, Leonadro Da Vinci și mulți alții. Evident, dacă veți merge la Roma pentru a vizita aceste muzee, nu vă așteptați la lejeritate. Totul este super aglomerat și veți avea de stat pe la niște cozi imense. Cu toate acestea, există și câteva sfaturi care vă pot ajuta în acest demers.

Tot ce trebuie să știi înainte să vizitezi muzeele din Vatican

Muzeele din Vatican sunt multe, dar sunt doar o mică parte din ce poți vizita în acest stat  de mici dimensiuni. Alege biletul care să te ducă și către bazilica Sf. Petru, către Cupola di San Pietro, către grădinile Vaticanului și multe altele. Ca să intri la muzeele din Vatican ai nevoie de bilet, însă pentru bazilica Sf. Petru, nu. Partea proastă e că nefiind nevoie de bilet, se face o coadă de zile mari.

Majoritatea vizitatorilor combină muzeele din intrarea bazilicii cu vizitarea bisericii. O vizită gratuită la această biserică include parterul unde se află Pieta a lui Michelangelo în timp ce de catacombele din subteran necesită bilet de intrare, bilet care trebuie cumpărat din timp.

De asemenea, este foarte important să cumperi biletele pentru vizitarea muzeelor în avans, întrucât cozile sunt ridicole. Cele mai aglomerate luni sunt aprilie și noiembrie. Ținuta este importantă și ea, nu se intră în muzee, Capela Sixtină și în grădinile Vaticanului în maieu, în fustă scurtă sau cu pălării. Nu se poate intra în aceste locații nici cu bagaje sau obiecte ascuțite, cuțite, foarfeci, alimente, camere video, trepiede. Fotografia este interzisă complet în Capela Sixtină, în muzee se pot face poze fără bliț.

Peste 10 ani vechime în content writing. Pentru advertoriale și alte servicii adiacente vizitați www.vandimaginatie.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here