Se spune că Timișoara este orașul care aduce occidentul mai aproape de România. Știu că este doar o vorbă, însă cei care au vizitat acest oraș pot să povestească despre diferențele esențiale dintre acest oraș și București sau zona Olteniei. Numele Timișoara vine de la numele unguresc al localității – Temesvár – Cetatea Timișului.

În anul 1175 este precizat pentru prima dată în istorie Timiș făcând parte din Regatul Ungariei. Orașul are o istorie extraordinar de bogată, ultima mare reușită este Revoluția din 1989 împotriva regimului comunist.

Atracții Turistice

Catedrala Ortodoxă din Timișoara

Unul dintre cele mai importante puncte de atracție turistică din oraș chiar dacă nu datează din epoca medievală asemenea catedralelor în stil gotic din Europa. Adresă: Bulevardul Regele Ferdinand I, Timișoara, Romania

Catedrala Ortodoxă
Catedrala Ortodoxă

Piața Victoriei

Oare ce român nu a auzit de celebra Piața Victoriei din Timișoara. Dacă ajungeți pe acolo cu siguranță trebuie să faceți măcar o vizită.

Piața Victoriei
Piața Victoriei

Piața Unirii

Chiar dacă Timișoara pare plină de piețe, acesta este un lucru bun pentru că asta înseamnă multe locuri de socializare. De-asta Timișoara este diferit de restul României.

Piața Unirii
Piața Unirii

Cazare Timișoara

Cazarea în Timișoara este cam aceeași ca pe întreg teritoriul României, mai ieftină însă decât la București. Puteți petrece o noapte pentru aproximativ 100 de lei.

Hotel Arizona – Str Gavril Musicescu nr 168, Timisoara 300677, Romania

Le Baron Hotel – CL. Dorobantilor, nr. 92-94, Timisoara 300309, Romania

Hotel Alexandra – Str Dr. Pius Branzeu nr.1 | Colt Mures 146, Timisoara 300778, Romania

Hotel Arizona
Hotel Arizona

Food&Drink

l Gelato di Bruno – cea mai bună cofetărie din întreaga Timișoara. Se remarcă de departe înghețata. Adresă: Piata Victoriei, 4, Timisoara 300006, Romania.

Biofresh Restaurant Vegetarian and Vegan – foarte bună alegere dacă sunteți vegetarieni. specialitățile raw-vegan or să vă răsfețe simțurile la greu. Adresă: str. Francesco Grisellini nr. 2 | near “Trandafirul”, Timisoara 300054, Romania.

Restaurant Sabres – se servește prânz și cină sub forma unor preparate cu puternice influențe mediteraneene. Supele sunt cele mai celebre alături de mâncarea tradițională românească. Adresă: Str. Craiova nr. 1 | -, Timisoara 300587, Romania (Formerly Sabres).

Restaurant Sabres
Restaurant Sabres

Concluzie și notă

Timișoara deși pare mai lipsit de importanță față de București, este cu siguranță o destinație mult mai civilizată și istorică. Este accesibilă ca prețuri și cu siguranță vă veți simți minunat.

Peste 10 ani vechime în content writing. Pentru advertoriale și alte servicii adiacente vizitați www.vandimaginatie.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here