Foarte mulți dintre noi ne mirăm că nu avem turism. Avem locuri frumoase, istorie, avem de toate. Din păcate, acestea nu sunt frecventate. Nu au cum să fie frecventate atât timp cât nu există infrastructură, drumuri serioase care să ducă oamenii măcar în apropierea lor. Păi vă dați voi seama ce chef de vizitat au turiștii care intră cu mașina personală prin vama de vest și vor să ajungă la București? Nu mai zic de Constanța…

Cum să mai aibă oamenii o experiență pozitivă, cum să mai recomande ei altora România și astfel turismul să se dezvolte, când ei pierd 5 zile din concediul de 2 săptămâni doar pe drumuri? Că faci o zi întreagă de la Timișoara la Constanța.

Și când ajungi acolo numai de vizitat sau de plajă nu mai ai chef. Sau la Drobeta Turnu Severin, unde un monument istoric vechi de 2000 de ani, Piciorul Podului lui Traian de peste Dunăre, zace abandonat într-o boshcetăreală de zile mari, nesemnalizat și neîngrijit. Alții ar da orice să aibă asemenea vestigii istorice și la Severin lumea își bate joc de ele.

Nu, până nu vom avea autostrăzi pe care turiștii să circule, să traverseze și ei țara de la Vest la Est în 6 ore maxim, nu în 2 zile, nu vom avea turism. E păcat, cel mai grav este faptul că turismul acesta nu este o prioritate pentru nimeni. Și nici nu va fi pentru că în România, cei care ajung la putere au alte scopuri, personale, nu țara în sine.

Peste 10 ani vechime în content writing. Pentru advertoriale și alte servicii adiacente vizitați www.vandimaginatie.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here