New York este de departe unul dintre cele mai mari orașe din lume, alături de periferii adună la olaltă mai multe suflete decât are România în total. Cine ajunge vreodată prin Statele Unite ale Americii, car trebuie să viziteze acest oraș, cu toate că la câte atracții turistice sunt de văzut aici, nu cred că ar ajunge un an întreg pentru a le parcurge pe toate. Iată totuși câteva dintre cele mai interesante atracții turistice din New York, atracții care indiscutabil pot concura cu cele mai frumoase din întreaga lume, nu doar din New York sau Statele Unite ale Americii.

TOP atracții turistice din New York

Central Park – timp de 150 de ani, turiștii se bucură nespus de acest parc de peste 3 kilometri pătrați situați în inima orașului. Începând cu anul 1980, parcul a fost administrat de Central Park Conservacy, în cadrul unui parteneriat public privat. Parcul este deschis de la ora 6 AM la 1 AM în fiecare zi.

Muzeul Memorial 9/11 – pe lângă comemorare, expoziții și programe educaționale, The National September 11 Memorial & Museum aduce aminte și onorifică cei 2983 de oameni uciși în atacurile teroriste din 11 septembrie 2001, dar și pe cei care s-au implicat în acele momente ca să salveze viețile altora.

Muzeul de Artă Metropolitan – este cel mai vizitat muzeu din New York și conține peste 5000 de ani de istorie din întreaga lume. Cu siguranță este genul de atracție turistică ce nu trebuie trecută cu vederea de nimeni atât timp cât ajunge în vizită prin oraș. Tururile complete sunt destul de scumpe dar pentru o experiență unică în viață, merită.

Empire State Building – nu ai cum să ajungi la New York și să nu vizitezi cea mai celebră clădire din lume. Are 443.18 metri înălțime, cu antene cu tot iar la mijlocul său există un punct prin care turiștii pot admira orașul în aer liber de jur împrejurul clădirii. Observatoarele de la etajele 86 și 102 sunt deschise zilnic.

Broadway – în mijlocul Manhattan-ului se află cel mai faimos district din lume în ceea ce privește arta și teatrul. Ca și număr, aici se află peste 40 de teatre și aici se organizează cele mai frumoase musical-uri din lume.

Brooklyn Bridge – inaugurat în anul 1883, Brooklyn Bridge oferă trecere între Brooklyn și Manhattan pentru autovehicule, trenuri, biciclete și chiar pietoni. Acest pot este de departe una dintre cele mai interesante atracții turistice ale orașului New York și reprezintă nu doar o minune a ingineriei moderne dar și o minune a designului spectaculos.

Statuia Libertății – simbolul prieteniei dintre Franța și SUA, și bineînțeles simbolul universal al libertății și democrației. Statuia a fost inaugurată pe data de 28 octombrie 1886, a devenit Monument Național în 1924 și a fost restaurată când a împlinit suta de ani în 4 iulie 1986.

Times Square – evident, nu se putea face o listă cu cele mai interesante atracții turistice din New York fără să pomenim de celebra Times Square, un loc plin de viață și de mișcare atât ziua cât și noaptea, și este gazda a sute de restaurante și magazine care mai de care mai scumpe și mai luxoase, cu celebrele lor firme luminoase aprinse non stop.

New York, USA – May 11, 2013: Times Square with tourists. Iconified as “The Crossroads of the World” it’s the brightly illuminated hub of the Broadway Theater District.
Peste 10 ani vechime în content writing. Pentru advertoriale și alte servicii adiacente vizitați www.vandimaginatie.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here