Lisabona este capitala Portugaliei și conform statisticilor din 2001, are aproximativ 3 milioane de locuitori inclusiv zona metropolitană. Despre originea și formarea precisă a orașului Lisabona nu se cunosc prea multe, cele mai vechi referiri duc către anticii Fenicieni, fiind ocupată de către romani din secolul II Î. Hr. Să vedem așadar care sunt cele mai importante repere turistice din acest oraș antic.

Atracții turistice

Lisbon Oceanarium

A fost deschis pentru prima dată în 1998 și este punctul principal de atracție din Lisabona. Pe lângă spectacol, aici se promovează diverse acțiuni de atragere a atentei în legătură cu poluarea oceanelor. Adresă: Esplanada D. Carlos I | Doca dos Olivais, Lisbon 1990-005, Portugal.

Lisbon Oceanarium
Lisbon Oceanarium

Mănăstirea Jeronimos

Mănăstire în stil gotic ridicată în anul 1502. Aici se odihnește celebrul navigator Vasco da Gama. Adresa: Praca do Imperio, Lisbon 1400-206, Portugal.

Mănăstirea Jeronimos
Mănăstirea Jeronimos

Museu da Fundacao Calouste Gulbenkian

Acest muzeu adăpostește o colecție impresionantă de artă persană, egipteană, o mulțime de tablouri semnate de pictori celebri precum Bouts, Van de Weyden, Lochner, Cima de Conegliano, Carpaccio, Rubens, Van Dyck, Frans Hals, Rembrandt, Guardi, Gainsborough, Romney, Lawrence, Fragonard, Corot, Renoir, Nattier, Boucher, Manet, Degas și Monet. Adresă: Avenida de Berna, 45a | Praça de Espanha, 1050, Lisbon 1067-001, Portugal.

Museu da Fundacao Calouste Gulbenkian
Museu da Fundacao Calouste Gulbenkian

Cazare Lisabona

Cazarea la Lisabona este puțin cam scumpă, peste media europeană dar probabil dacă ajungi la capătul Europei, poți să scoți din buzunar 250 de lei pentru o noapte de cazare.

The Keep – Costa do Castelo 74, Lisbon 1100-179, Portugal

Fonte Luminosa – Alameda D.Afonso Henriques,70-6o Esq., Lisbon 1000-124, Portugal

Hotel Do Chile – Rua Antonio Pedro 40, Lisbon 1000-039, Portugal

The Keep
The Keep

Food&Drink

Lisbon Winery – un bar de vinuri foarte celebru în Lisabona, renumit pentru calitate. Într-un pahar de vin servit în această locație poți simți întreaga Portugalie. Adresa: Rua Da Barroca, 13, Lisbon 1200-047, Portugal

BA Wine Bar do Bairro Alto – un alt bar destinat celor care iubesc vinurile. Aici puteți degusta peste 150 de vinuri de diferite soiuri. Nu se servesc mese gătite, e un bar micuț. Adresă: Rua Rosa, 107 | Bairro Alto, Lisbon 1200-382, Portugal.

Belcanto – restaurant în care Jose Avillez își pune imaginația în valoare. Excelent pentru romantici și pentru cei cărora le plac locațiile mai retrase și liniștite pentru cină. Adresă: Largo de Sao Carlos, 10 | Chiado, Lisbon 1200-410, Portugal.

Belcanto
Belcanto

Concluzie și Notă

Lisabona este un oraș foarte frumos, scump, dar dacă ați ajuns deja în Spania probabil că ați cheltuit deja o grămadă de bani, așa că până în Portugalia chiar nu mai contează. Este la o aruncătură de băț.

Peste 10 ani vechime în content writing. Pentru advertoriale și alte servicii adiacente vizitați www.vandimaginatie.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here