Capitala și cel mai mare oraș din Finlanda, Helsinki este situat în sudul țării, în regiunea Uusimaa. Populația este puțin peste 1.4 milioane locuitori, fiind una dintre cele mai populate zone din întreaga țară. Helsinki este un important hub economic, peste 75% dintre companiile cu capital străin care activează în Finlanda au sediul în acest oraș. Cât despre arhitectură, aceasta a fost premiată de către  International Council of Societies of Industrial Design cu distincția  World Design Capital în anul 2009. Să vedem care sunt principalele atracții turistice din Helsinki.

ATRACȚII TURSITICE

 1. Fortress of Suomenlinnafortăreața de pe mare construită în 1748, nelocuită, care se întinde pe 6 insule. Face parte din Helsinki și aparține UNESCO. Adresă: Suomenlinna C1, Helsinki 00190, Finland.
  Fortress of Suomenlinna
  Fortress of Suomenlinna
 2. Rock Church – această biserică modernă este construită în întregime din piatră și are un acoperiș din cupru. Adresă: Lutherinkatu 3, Helsinki 00100, Finland.
  Rock Church
  Rock Church
 3. Helsinki Cathedral – ridicată în 1852 de către arhitectul Carl Ludvig Engel, aparține luteranilor. Poate fi vizitată în cartierul Kruununhaka, din centrul orașului Helsinki. Adresă: Unioninkatu 29, Helsinki 00170, Finland.
  Helsinki Cathedral
  Helsinki Cathedral

CAZARE

Cazarea este la nivel de Scandinavia, peste 250 de lei pe noapte dar este de înțeles. Este genul de tarif cu care trebuie să vă obișnuiți dacă vreți să vizitați țările nordice. Calitatea serviciilor oferite de hoteluri corespunde însă prețului, destul de piperat din punctul de vedere al unui român chibzuit. Iată care sunt cele mai ieftine hoteluri din Helsinki.

Kulttuurikeskus Sofia – de la 235 RON/noapte. Adresă: Kallvikinniementie 35, Helsinki 00980, Finland

Cumulus Kallio Helsinki – de la 258 RON/noapte. Adresă: Laentinen Brahenkatu 2, Helsinki 00510, Finland.

Arthur Hotel – de la 263 RON/noapte. Adresă: Vuorikatu 19, Helsinki 00100, Finland.

Cumulus Kallio Helsinki
Cumulus Kallio Helsinki

FOOD&DRINK

În cele ce urmează vom scoate în evidență cele mai bune trei restaurante din Helsinki din punct de vedere al ratingului oferit de tripadvisor.com. Prețurile sunt specifice restaurantelor în care se mănâncă destul de calitativ, să aveți asta în minte dacă doriți să încercați bucătăria finlandeză. Toate cele 3 restaurante de la jos sunt capabile să ofere delicatese, așa că haideți să le vedem.

 • Olo Ravintola – restaurant cu specific european dar mai ales scandinav. Meniurile costă între 174 și 427 RON dar merită fiecare bănuț. Este deschis pentru prânz și cină. Adresă: Pohjoisesplanad 5, Helsinki 00170, Finland.
 • Passio Kitchen and Bar – aici, doar cina… Prețurile sunt oarecum mai mici față de Olo, iar masa poate fi servită între orele 16-24. E ceva mai friendly din punct de vedere al programului. Adresă: Kalevankatu 13, Helsinki 00100, Finland.
 • Ragu – Ragu este un restaurant foarte accesibil cu specific atât scandinav cât și central european. Deschis între 17-24, restaurantul este unul dintre cele mai importante din Helsinki. Adresă: Ludviginkatu 3-5, Helsinki 00130, Finland.
  Olo Ravintola
  Olo Ravintola

CONCLUZIE ȘI NOTĂ

Helsinki, pe lângă faptul că este destinația perfectă pentru amatorii de munte sau de sporturi de iarnă, este un oraș care poate fi vizitat și-n toiul verii de absolut oricine. Chiar dacă nu este cel mai ieftin oraș din zona scandinavă, Helsinki se remarcă prin atracțiile turistice unice și prin specificul istoric.

Peste 10 ani vechime în content writing. Pentru advertoriale și alte servicii adiacente vizitați www.vandimaginatie.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here