flori

Florile în dar transmit emoţii, alină doruri, nasc vise în acelaşi fel în care şi un bilet de drum o face. Ce-ar fi dacă astăzi ai oferi un buchet de flori cuiva drag în funcţie de destinaţia sa de călătorie preferată?

Am întrebat o sută de romani… parcă aşa este titlul unei emisiuni tv, nu-i aşa? Ei bine, noi nu am avut la îndemână atât de multe persoane însă am întrebat câţiva prieteni dragi ce destinaţii de călătorie nu au bifat încă şi pe care îşi doresc să le viziteze. Am notat răspunsurile lor într-un email pe care l-am trimis cu destinaţia Olla, o florarie online din Bucuresti cu ajutorul căreia ne-am propus să le mai alinăm prietenilor noştri dorul de meleaguri îndepărtate.

India

Corina, 23 de ani: „Încă din liceu visez să ajung în India. În vacanţa de vară dintre clasa a unsprezecea şi a douăsprezecea îmi făcusem chiar şi un „chit de călătorie” pe care urma să îl folosesc după admiterea la facultate!”

Începând cu luna martie, India se bucură de vară şi temperaturi calde până pe la începutul lunii iunie, când musonul aduce ploi şi umezeală. Reminiscenţă a dominaţiei britanice, grădinile Indiei sunt unele dintre cele mai frumoase pe care le-ai putea vedea. Aranjate elegant şi cu multă atenţie, cu ronduri de trandafiri sau crini, indienii le-au adăugat specificul lor: explozia de culoare, pe care o cultivă plantând cârciumărese, crăiţe sau hibiscus.

Recomandarea noastră: un buchet de flori în culori vii, precum galben, portocaliu, roşu, din trandafiri englezeşti, miniroze şi dalii. Şi pentru că marile aglomerări urbane din India au şi zone mai puţin plăcute, adaugă buchetului tău şi câteva fire de plante aromatice precum lavanda sau menta sălbatică.

Paris

Victor, 35 de ani: „Parisul! Am vizitat oraşul acesta de trei ori până acum însă numai în interes de serviciu. Ok, poate că nu e tocmai cool să fii romantic în ziua de astăzi şi poate că e un clişeu, însă mi-aş dori mult să îi pot întinde inelul de logodnă iubitei mele la Paris. Cred că i-aş oferi o amintire specială.”

Inel… romantism… cerere în căsătorie… Paris!… Oricât de clişeu ar fi, e unul care nu se va demoda niciodată! Una dintre cele mai cunoscute regine a Franţei, Maria Antoaneta, a avut o mare pasiune pentru flori. De fapt, legenda spune că atunci când i-a dăruit Micul Triagnon, situat în grădina Palatului Versailles, regele i-ar fi spus: „Iubeşti florile atât de mult. Ei bine, iată… am un buchet pentru tine.” În grădinile palatului au fost plantaţi mii de trandafiri. Şi pentru că regina iubea într-atât florile, le folosea deseori pentru a-şi împodobi celebrele peruci, fapt atestat şi de picturile ce o înfăţişează.

Recomandarea noastră: buchete de flori precum trandafirii albi, hortensia, dar şi bujori, pe care să îl poţi asorta cu un accesoriu floral pentru păr, precum un pieptan sau o coroniţă.

Irlanda

Ioana, 37 de ani: „Am început să îmi doresc să vizitez Irlanda de când am copii şi le tot citesc poveşti cu zâne, hobiţi, castele şi păduri fermecate. Un tur al palatelor de piatră de pe coastele bătute de mare este visul meu acum.”

Una dintre poveştile precreştine care pluteşte şi astăzi în folclorul irlandez este cea despre harpa lui Dagada, regele celt despre care se spune că îşi lua instrumentul muzical chiar şi în mijlocul bătăliilor, pentru a-şi încuraja soldaţii. Într-una din lupte harpa i-a fost furată. Regele a chemat harpa înapoi, care s-a întors ca prin farmec. A încercat-o de trei ori: la primul sunet, toţi cei ce au auzit-o au început să plângă. La al doilea cânt, cu toţii au izbucnit în râs. A treia oară, oastea rivală a adormit adânc.

Recomandarea noastră: un aranjament floral în nuanţe de verde, realizat pe bază de muşchi de pădure, accesorizat cu crenguţe şi discuri de lemn, fire de iederă şi frunze decorative. Fire de ranunculus alb sau alstromeria vor completa aranjamentul.

Pentru cei ce visează la ţărmurile mării, un buchet de flori albastre, precum muscari, hortensia sau delphinium, accesorizat cu scoici, este cea mai potrivită alegere.

Praga

Iolanda, 31 de ani: „Am vizitat foarte multe locuri, călătoresc foarte des. De altfel, mi-am şi ales o meserie care „mă pune mereu pe drumuri” iar asta îmi place. Un oraş în care nu am fost şi mi-aş dori? Praga!”

Probabil că atunci când s-a inventat florăria online, pentru persoane cu drag de călătorie, precum Iolanda, s-a inventat. Niciodată în acelaşi loc, mereu pe drum, mereu cu dor de ducă şi locuri noi. Şi pentru că o astfel de persoană are, cu siguranţă, şi o doză mare de îndrăzneală, recomandarea noastră este un buchet de flori atipic, construit arhitectural, pe structuri neconvenţionale, precum cele realizate din sârmă, carton sau lemn.

Recomandarea noastră: Întreabă-ţi floristul care sunt cele mai noi tendinţe în designul floral şi comanda online un buchet de flori altfel, din plante rare şi mai puţin cunoscute. Cu siguranţă vei reuşi să o surprinzi!

 

Peste 10 ani vechime în content writing. Pentru advertoriale și alte servicii adiacente vizitați www.vandimaginatie.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here