România este o țară frumoasă care are multe de spus în domeniul turismului european, dar din păcate este foarte prost promovată, și foarte prost gestionată. Avem nevoie de infrastructură rutieră și să încetăm să ne mai bârfim de rău țara și conaționalii atunci când mergem la muncă în străinătate. Trebuie să facem celor din jur o părere bună despre România, să le stârnim curiozitatea.
Castelele din România sunt unul dintre punctele forte ale potențialului turistic. Avem niște castele extraordinare care amintesc străinilor de o eră medievală care pare că a stat pe loc pe meleagurile noastre. Am făcut o listă cu cele mai frumoase castele din România, castele care pot fi vizitate oricând, de oricine, la care se poate ajunge destul de simplu și n-ar fi o idee rea să mergem să le vedem în această vară. Dacă nici noi nu mergem să le vizităm, atunci ce pretenții să mai avem de la străini?
Castelul Huniade – Timișoara – ridicat între 1443-1447. Castelul Huniade este un monument istoric și cea mai veche clădire din Timișoara, construit între anii 1308–1315 de Carol Robert de Anjou și reconstruit după cutremurul din 1443 de către Ioan de Hunedoara.
Castelul Regal – Săvârșin – ridicat între 1650 – 1680. Castelul regal de la Săvârșin este un conac deținut de familia regală română și situat pe domeniul de la Săvârșin, din județul Arad.
Castelul Bran – Bran – ridicat în 1388. Castelul Bran este un monument istoric și arhitectonic situat în Pasul Bran-Rucăr, la 30 de kilometri de Brașov.
Castelul Corvinilor – Hunedoara – ridicat între SEC XIV și XIX. Castelul Corvinilor, numit și Castelul Huniazilor sau al Hunedoarei, este cetatea medievală a Hunedoarei, unul din cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România.
Castelul Peleș – Sinaia – ridicat între 1873 – 1914. Peleș este un palat din Sinaia, construit între anii 1873 și 1914. Construită ca reședință de vară a regilor României, clădirea se află, în prezent, în proprietatea Familiei Regale a României și adăpostește Muzeul Național Peleș.
Castelul Pelișor – Sinaia – Ridicat între 1899 și 1902. Castelul Pelișor este un palat de mici dimensiuni construit pe domeniul castelului Peleș. Ridicat între 1899 și 1902 de arhitectul ceh Karel Liman și decorat de artistul vienez Bernhard Ludwig, castelul Pelișor a devenit, începând cu anul 1903, reședința de vară a principilor moștenitori ai României.