Home Editorial Ce se întâmplă când tragi apa la toaletă în avion?

Ce se întâmplă când tragi apa la toaletă în avion?

1953
0

Bună întrebare, mai ales că în timpul unui zbor mai lung, pasagerii pot trage apa la baie de peste 1000 de ori. Multă lume își imaginează că se deschide o trapă sub avion iar dejecțiile cad efectiv pe Terra. Oare așa să fie? Ei bine, multă lume o să fie mirată dar chestia asta chiar s-a întâmplat în trecut. Primele avioane de linie erau destul de primitive în această direcție. Pe măsură ce industria aeronautică s-a dezvoltat, evident, băile au primit multe upgrade-uri.

Unul dintre aceste upgrade-uri a fost Anotec – un odorizant albastru care dezintegra mizeria și anula mirosurile. Din păcate, această substanță trebuia ținută la bord în cantități mari, ceea ce rezulta mai puțin spațiu pentru pasageri, consum de combustibil crescut din cauza greutății, iar mirosul nu era chiar așa de bine neutralizat. În plus, conținutul rezervoarelor mai reușea să se scurgă în afara aeronavei și îngheța. Când cobora, avionul începea să „curgă”. Bucățile semi solide de dejecții și gel cădeau pe Terra și reușeau să provoace pagube uriașe caselor și mașinilor peste care ajungeau.

În 1975, James Kemper a proiectat o nouă toaletă de avion, care era compusă dintr-un bol non aderent, o cantitate mică de Skychem (dezinfectant lichid) și o pompă de vacuum puternică. Când se trăgea apa la toaletă, o trapă sub avion se deschidea și conținutul era scos afară cu o viteză mai mare decât a unui bolit de Formula 1. Conținutul nu era aruncat din avion, ci dus prin conducte în spatele aeronavei, în niște rezervoare sigilate, departe de pasageri. Când ajunge la sol, aceste rezervoare sunt golite sau înlocuite direct, în funcție de sistem, nimic nu este aruncat din zbor spre sol.

Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here