Cine a spus că noi nu avem o țară frumoasă? Cine a spus că doar destinațiile din străinătate sunt perfecte pentru concedii și vacanțe? Nu, nu vrem o țară ca afară pentru că există zone mult mai frumoase la noi, în propria ogradă. Ei bine, în cele ce urmează vom trece în revistă cele mai interesante băi din România, pe care trebuie să le vizitați măcar o dată dacă sunteți amatori de turism. De precizat, aceste băi nu sunt destinate doar bătrânilor pentru tratamente, este doar o concepție greșită a societății…

Băile Herculane – o stațiune cu o vechime de aproape 2000 de ani. Se pare că bazele ei au fost puse în anul 102 d. Hr. chiar de către împăratul roman Traian. Este de fapt cea mai veche stațiune balneară din Europa. Frumusețile zonei sunt absolut incredibile, cu toate că localitatea a ajuns o paragină.

Băile Tușnad – stațiune balneară fondată în anul 1842, când un fiu de cioban a fost vindecat de apele minerale „miraculoase” din această regiune. Astfel, în 1845 a apărut o societate pe acțiuni care a început să exploateze bogățiile din această localitate din județul Harghita.

Băile Felix – aflată la 10 km sud de Oradea, această stațiune s-a remarcat de-a lungul timpului prin puterea de tratare a afecțiunilor neurologice și ginecologice. Aceste izvoare au fost puse în valoare pentru prima dată în secolul 18 de către călugărul Felix Helcher de la mănăstirea Klosterbruck⁠(de) din Moravia, administrator al mănăstirii Sânmartin (1711-1721).

Băile Govora – amplasate în Vâlcea, s-au dezvoltat târziu ca localitate urbană și stațiune balneară. În anul 1876, țăranul Gheorghe Ciurea sapă un puț și constată că iese apă care arde (denumire a petrolului greu, cunoscut și sub numele de păcură). De asemeni iese și apă sărată, aceasta neputând fi folosită ca apă de băut.

Băile Olănești – Conducătorul revoluției din 1821, Tudor Vladimirescu, se retrăgea aici, pe moșia Olăneștilor, cu un grup de boieri fideli și astfel s-a răspândit vestea efectului tămăduitor al apelor miraculoase în Țara Românească. Primele analize ale apelor s-a făcut pe la 1830, punându-se în evidență prezența iodului. În 1868 dr. Carol Davila împreună cu un chimist, Bernath Lonway, fac analiza chimică a apelor, evidențiind 40 de izvoare. Se ridică primele stabilimente de tratament.

Peste 10 ani vechime în content writing. Pentru advertoriale și alte servicii adiacente vizitați www.vandimaginatie.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here