Chiar dacă de multe ori drumurile parcurse cu automobilul sunt mai comode și mai rapide, există câteva orașe făcute parcă pentru cei care urăsc tot ce înseamnă autovehicul infiltrat într-o zonă turistică. Există cel puțin 7 destinații în lumea întreagă în care nu ai voie cu mașina fie din cauza regulilor stricte impuse, fie din pricina faptului că nu există drumuri pe care să circuli cu ea.

7 orașe superbe în care nu au voie să circuli cu mașina

  1. Veneția, Italia – este de departe cel mai celebru oraș din lume în care nu se poate circula cu mașina. De ce? Pentru că nu există șosele. Singurele „șosele” existente sunt cele pentru bărci.
  2. Fire Island, New York – aflată lângă țărmul de sud al Long Island, Fire Island este genul de locație bună pentru evadare. Se poate circula doar cu bicicleta și este renumită pentru plajele sale.
  3. Mackinac Island, Michigan – încă o destinație din SUA unde nu poți circula cu mașina. Aflată pe Lacul Huron, aici nu se circulă cu mașina de mai bine de 100 de ani. Este un resort de vacanță rustic. Singurul mijloc de transport mai elevat este caleașca trasă de cai.
  4. Little Corn Island, Nicaragua – este micul secret din Caraibe. Această insulă este situată la 60 de kilometri de coasta de est și este frecventată de amatorii de scufundări, surf sau pescuit. Nu se poate circula cu mașina pentru că nu există drumuri și oricum are o suprafață de 7 kilometri pătrați.
  5. North Captiva Island, Florida – aflată în nordul Insulei Captiva, această insuliță de 6 kilometri pătrați a fost cândva legată de Insula Captiva, dar o furtună imensă le-a separat. Iese în evidență prin plajele curate, corali, un loc minunat pentru amatorii de surf.
  6. Cinque Terre, Italia – sunt puține locuri în lume care să aibă farmecul Cinque Terre: 5 orașe antice aflate pe riviera italiană în care se poate ajunge doar pe jos, pe cărări ce trec prin munți. Fiecare dintre cele 5 orașe: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola, și Riomaggiore sunt oarecum micuțe, încât marea majoritate a zilei petrecute în Cinque Terre va fi la plajă sau la cafenea.
  7. Catalina Island, California – e greu de crezut că există un loc în California unde mașinile nu sunt permise, dar iată că există insula Catalina. Aici, pietonii pot să folosească maxim mașini electrice de golf pentru a ajunge mai repede la destinație.
Peste 10 ani vechime în content writing. Pentru advertoriale și alte servicii adiacente vizitați www.vandimaginatie.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here