Arhipelagul Zanzibar nu încetează niciodată să uimească. Discutăm despre o zonă destul de turistică, situată în estul Africii, pe coasta Tanzaniei. Ei bine, în cele ce urmează vom prezenta cele mai interesante 6 insule ale acestui arhipelag astfel încât să aducem în prim plan luxul și câteva destinații mai mult decât perfecte pentru cei care doresc să se răsfețe într-o zonă exotică.

6 insule din Zanzibar perfecte pentru o vacanță mai mult decât luxoasă

  1. Zanzibar (Unguja) – cea mai mare din arhipelagul Zanzibar. Este situată la 35 de km de coasta Tanzaniei, având 85 de km lungime și 39 km lățime. Câteva insulițe sunt aproape de țărmul acesteia printre care Chimbe și Mnemba, dar și insule cu plaje albe precum Nungwi, Matemwe, Jambiani.
  2. Pemba – această insulă este unul dintre cei mai importanți producători de cuișoare din lume. Numită și „Insula Verde”, Pemba se află la 48 de km de nordul Zanzibar.
  3. Mafia – nu vă speriați, numele vine din arabă, de la „morfiyeh” ceea ce înseamnă „Grup de insule”. Este cea de-a treia insulă ca mărime de pe coasta Tanzaniei.
  4. Chumbe – farul foarte înalt este reprezentativ pentru această insulă, situată la doar câțiva kilometri de coasta Zanzibar. Acest far a fost construit în anul 1904 de către englezi.
  5. Mnemba – supranumită și „Insula Milionarilor”, se află la 4.5 km nord de Zanzibar. Are doar 500m diametru și 1.5 km circumferință. Drumul cu barca durează doar 20 de km.
  6. Thanda – denumirea originală este Shungu Mbili, este deținută de către antreprenorii suedezi Dan și Christin Olofsson, care au descoperit-o în anul 2006. Are 250 de metri lungime și 200 lățime, putând fi traversată la pas în doar 20 de minute.
Peste 10 ani vechime în content writing. Pentru advertoriale și alte servicii adiacente vizitați www.vandimaginatie.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here