România și Bulgaria sunt două țări vecine care au foarte multe în comun. Din păcate, atunci când vine vorba despre civilizație, bulgarii ne-au luat-o înainte. Sofia este capitala Bulgariei și cred că este de fapt un București mult mai civilizat. Urme arheologice atestă localitatea veche de peste 7000 de ani, fiind unul dintre cele mai bătrâne orașe din Europa. Capitală oficială a Bulgariei devine în 1879 abia.

Atracții turistice Sofia

Catedrala  Saint Alexandar Nevski

A fost construită în 1912 și este un important obiectiv turistic și reper din Sofia contemporană. Aceasta  a fost construită în memoria celor 200.000 de soldați ruși  care au murit în războiul de eliberare Ruso-Turc (1877-1878). Adresă: Aleksander Nevski Square, Sofia, Bulgaria.

Catedrala Saint Alexandar Nevski
Catedrala Saint Alexandar Nevski

Muntele Vitosha

O importantă atracție turistică pentru Sofia, mai ales că există multe zone în care înălțimi se depășesc lejer altitudinea de 2000 de metri. Pasionații de drumeții se simt excepțional aici.

Muntele Vitosha
Muntele Vitosha

Biserica rusească Saint Nikolas

Cu siguranță coloritul și modul în care este pictată va reuși să atragă foarte mulți turiști pe timp de vară. Este vorba despre o biserică ortodoxă foarte bine pusă la punct. Adresă: 3 Tsar Osvobotiel blvd, Sofia, Bulgaria.

Biserica rusească Saint Nikolas
Biserica rusească Saint Nikolas

Cazare Sofia

Cazarea este specifică țărilor din Estul Europei. Mai ieftin oricum decât la București. Prețurile sunt foarte bune pentru cei care doresc sejururi de 7-8 zile, e foarte avantajos, undeva la 70 – 80 de lei/noapte.

Hotel Gorna Banya – Ural 2, Sofia 1614, Bulgaria

Bon Voyage Hotel Orlando – 6 Embore str. Orlandovtsi, Sofia 1225, Bulgaria

Alabin Hotel Central – Alabin street, 22 | Bulgaria, Sofia, Bulgaria

Bon Voyage Hotel Orlando
Bon Voyage Hotel Orlando

Food&Drink

Raketa Rakia Bar – unul dintre cele mai celebre baruri din Sofia și cred că și din Bulgaria. Drept mâncare se servește bucătărie locală. Adresă: Qnko Sakuzov 17, Sofia 1000, Bulgaria.

Restaurant Shtastliveca – cei cu gusturi mai rafinate pot încerca o serată de nota 10 la acest restaurant. Orele de închidere sunt destul de târzii în noapte, așa că aveți timp să puneți țara la cale. Adresă: Sofia Bul. 27,” Vitosha”, Sofia 1000, Bulgaria.

Made in Home – mâncare simplă dar ieftină, gătită mereu proaspăt. Bucătăria tradițională bulgărească este cea predominantă. Dacă ajungi pe la Sofia trebuie să încerci și acest local care chiar dacă este de buget, este foarte ok. Adresă: Angel Kanchev 30A, Sofia 1000, Bulgaria.

Raketa Rakia Bar
Raketa Rakia Bar

Concluzie și notă

Chiar dacă Sofia nu este atât de turistică precum ar crede unii sau alții, este cu siguranță un oraș care promite multe. Este mai civilizat decât Bucureștiul și mult mai ieftin.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here