Suntem deja la al treilea articol despre destinații extraordinare. Am discutat în articolele trecute despre Giant’s Causeway din Irlanda, Burnaby Narrows Intertidal Zone din British Columbia, Antelope Canyon din Statele Unite și bineînțeles, despre minunea din Pamukkale, Turcia. Acum ne vom axa pe Lakagigar Crater Lava Fields din Islanda iar mai apoi vom aduce în prim plan Salar De Uyuni din Bolivia. Acestea fiind spuse, să trecem la fapte.

Destinații extraordinar de spectaculoase despre care habar nu aveai că există

  1. Lakagigar Crater Lava Fields, Kirkjubæjarklaustur, Islanda – când arunci o privire în zona vulcanică Laki din Islanda, îți e greu să-ți imaginezi un râu de lavă lung de 5 kilometri. Ei bine, acest râu de lavă a existat și nu în urmă cu foarte mult timp, mai precis cu 231 de ani în urmă. Pe kilometri întregi cât poți cuprinde cu privirea, lava întărită din Vatnajökull National Park este acoperită cu mușchi verde. Este un peisaj parcă extraterestru, nu vezi nici măcar un singur copac. După marea erupție din 1783, în teren a apărut o fisură lungă de 7 mile, acoperită cu mușchi.

SFAT: caută inele ciudate sau alte formațiuni în mușchi. De asemenea, există și expediții speciale și tururi complete  care te duc până în inima craterului, pe ATV-uri sau mașini off road.

salar-de-uyuni-uyuni-bolivia

  1. Salar De Uyuni, Uyuni, Bolivia – să pășești prin Salar De Uyuni nu e lucru simplu. Iluziile or să înceapă să se joace cu mintea ta. Când este acoperit cu o pojghiță subțire de apă de ploaie, devine o oglindă masivă, dublând tot ce vezi.

SFAT: apelează la tururile cu ghizii. Acestea te vor duce să vezi cactușii uriași de pe insulele din sare. De asemenea peste tot vei putea să auzi sunetul de împerechere al păsărilor Flamingo, și să vizitezi un hotel construit în totalitate din sare.

lakagigar-crater-lava-fields-kirkjubaejarklaustur-islanda

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here