Am discutat despre Madrid într-un articol trecut și chiar dacă orașului îi lipsește acea strălucire specifică orașelor pur turistice, treaba se schimbă cu Barcelona. Barcelona este de-a dreptul spectaculoasă.

Poate că ați mai auzit de Catalonia, o comunitate autonomă din Spania… Barcelona este așadar capitala acestei regiuni și este în mod oficial, cel mai mare oraș al Spaniei. Populația este peste cea a Bucureștiului și ajunge la 3 milioane de locuitori dacă punem la socoteală zona metropolitană.

Atracții Turistice

Barri Gotic

Este vorba despre un cartier ce datează din perioada Imperiului Roman și a vremurilor medievale. Este de departe cea mai importantă atracție turistică din Barcelona și de ce nu, din întreaga Spanie. Clădirile îți taie răsuflarea pur și simplu.

Barri Gotic
Barri Gotic

Parcul Guell

Parcul Guell a fost proiectat în anii 1900 și deschis publicului în 1924. Este sub protecția UNESCO din 1984 și este cea mai amplă reprezentare a modernismului lui Gaudi din întreaga lume.

Parcul Guell
Parcul Guell

Basilica Sagrada Familia

Discutăm despre o biserică construită în 1882 de către familia regală. După cum puteți vedea în fotografia de mai jos, Basilica Sagrada Familia este de departe cea mai interesantă construcție din Barcelona.

Basilica Sagrada Familia
Basilica Sagrada Familia

Cazare

Din păcate, cazarea este destul de scumpă. A se vedea aici diferența între un oraș clădit pe turism și un oraș precum Madridul care printre altele, mai face și turism. Cam 300 – 350 RON costă o noapte de cazare în Barcelona pentru o singură persoană, posibil să varieze în funcție de sezon.

Hotel Torino – C/ Pere Grau, 21, 08320 Barcelona, Spain

Aparthotel Bertran – C/ Bertran, 150, 08023 Barcelona, Spain

Travessera Hotel – Travessera de Dalt 121-123, 08024 Barcelona, Spain

Aparthotel Bertran
Aparthotel Bertran

Food&Drink

Uma – Uma este genul de restaurant în care are loc acea fuziune de bucătării din toate colțurile lumii.  Cu toate acestea, bucătăria locală este cea care iese în evidență. Adresa: Carrer de Rossend Arus, 12, 08014 Barcelona, Spain.

Blavis – Restaurant de seară doar, eventual noapte timpurile. Este deschis doar 3 ore pe zi, între 8 PM și 11 PM și dacă reușiți să vă faceți rezervare veți avea parte un adevărat festin. Nu uitați de rezervare, încă o dată. Adresă: Carrer Saragossa, 85, Barcelona, Spain.

Spoonik
Spoonik

Spoonik – din nou, un restaurant de noapte, deschis între & MP și 12 AM, Se pare că Barcelona are ceva viață de noapte în sânge, nu? Se remarcă prin specificul mediteraneean și columbian. De asemenea, cei care doresc să încerce meniuri din Africa, aici este locul perfect. Decorul este unul excepțional, foarte familial. Pentru că este deschis doar 5 ore pe zi, este nevoie de rezervare din timp. Adresă: Plaza Lesseps S/N, 08023 Barcelona, Spain.

Concluzie și Notă

Barcelona este un oraș turistic și merită vizitat. Este foarte aproape de mare așa că dacă veți merge pe vară, puteți prinde și ceva plajă. Nu am intrat în aceste detalii ale concediilor la mare pentru că nu mi s-a părut un punct cheie pentru Barcelona.

1 COMMENT

  1. […] Barcelona este unul dintre cele mai spectaculoase orașe din Spania din multe puncte de vedere, de la arhitectura Guadi  până la plajele urbane pe care te poți tolăni. Ei bine, dar pe lângă obiectivele turistice clasice, poți lua contact și cu altele mai puțin băgate în seamă din pricina timpului redus pe care-l au la dispoziție cei care călătoresc în Spania de obicei. Dacă ai o zi în plus la dispoziție, iată ce poți să vizitezi mai interesant față de obiectivele clasice: […]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here