Am mai discutat noi despre Praga în trecut dar așa, ceva mai vag, din prisma unui oraș foarte istoric și cu spirit oarecum medieval dar nu am clasificat niciodată obiectivele turistice în funcție de cât timp ai la dispoziție. Acestea fiind spuse, vom încerca în cele ce urmează să trecem în revistă cele mai importante obiective turistice pe care le poți vizita dacă ai 3 zile la dispoziție în Praga.

3 zile la Praga

ZIUA 1

 1. Old Town Square – sau mai bine zis centrul vechi. Este plin de artiști stradali și de arhitectură extraordinară. De asemenea, cafenelele și magazinele sunt la tot pasul. Aici poți vizita biserica St. Nicholas, Ceasul Astronomic construit la 1410 și Primăria.
 2. Cartierul Evreiesc – aflat la mică distanță de centrul vechi, cartierul evreiesc este cunoscut sub numele de Josefov. Aici sunt 6 sinagogi, inclusiv cea spaniolă. De asemenea, există și un cimitir evreiesc foarte frumos amenajat.
 3. Piața de Crăciun – dacă o să vizitezi Praga în plin sezonal sărbătorilor de iarnă, vei avea ocazia să găsești în centrul orașului buticuri pline cu ornamente de Crăciun. Jucării, ceramică, lumânări, mănuși, ornamente pentru bradul de Crăciun se găsesc la tot pasul.
  Old Town Square
  Old Town Square

ZIUA 2

 1. Podul Charles – întins peste râul Vltava, podul a fost construit în secolul 15 și asigură o priveliște splendidă asupra orașului. Ar trebui să vizitați în timpul serii când nu este atât de aglomerat.
 2. Zidul John Lennon – cei care iubesc muzica și arta vor aprecia acest omagiu, aflat în districtul Mala Strana din Praga. Acoperit cu graffitti, zidul a fost pictat în 1980, după asasinarea lui John.
 3. Castelul din Praga – chiar dacă nu ești vreun rege sau vreo regină, poți vizita acest castel construit în secolul 9. Este reședința oficială a Președintelui Republicii.
  Zidul John Lennon
  Zidul John Lennon

ZIUA 3

 1. Muzeul berii – berea este unul dintre cele mai importante lucruri pentru Praga, atât de important încât au construit un muzeu. Cehii sunt cei care au introdus pentru prima dată pe piață berea Pilsner.
 2. The Dancing House – proiectată de către Frank Gehry și Vlado Milunic, această clădire este cunoscută și sub numele de Fred și Ginger, după numele celor doi dansatori celebri Fred Astaire și Ginger Rogers. Din păcate nu este deschisă publicului pentru vizită.
  Beer Museum
  Beer Museum

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here