Home Destinatii Exotice Se dublează taxa de intrare în Insulele Galapagos din cauza numărului tot...

Se dublează taxa de intrare în Insulele Galapagos din cauza numărului tot mai mare de turiști

1

Turiștii care urmează să viziteze Insulele Galapagos vor plăti o taxă de acces de două ori mai mare comparativ cu anul trecut. Măsura este menită să descurajeze oarecum numărul alarmant de turiști care începe să destabilizeze ecosistemul. Ministerul Turismului din Ecuador a anunțat deja noile taxe care au intrat deja în vigoare de la 1 aprilie.

Așadar, taxa de intrare va crește de la 100 de dolari de persoană, la 200 de dolari de persoană. Aceste prețuri sunt valabile pentru toți turiștii străini, mai puțin pe cei veniți din blocul de business Mercosur (Argentina, Brazilia și Peru). Ei vor achita doar 100 de dolari de persoană, nu 50 de dolari cum achitau înainte. Este prima scumpire de taxe din 1998.

„Insulele Galapagos nu sunt doar o comoară locală, ci una globală. Este responsabilitatea noastră colectivă să protejăm ecosistemul pentru generațiile viitoare” spune Niels Olsen, Ministrul de Turism din Ecuador.

Olsen a adăugat că banii suplimentari vor fi folosiți pentru conservarea insulelor, care sunt la 1000 de kilometri de coasta Ecuadorului. Insulele Galapagos aparțin de UNESCO și însumează peste 100 la număr. Ca și locuitori, Insulele Galapagos au 30,000 de locuitori însă numărul de turiști a ajuns deja la 170,000 pe an.

Galapagos Conservation Trust, un ONG din UK focusat pe promovarea conservării și sustenabilității insulelor, a avertizat asupra consecințelor ecologice cauzate de numărul tot mai mare de vizitatori.

„În ultimii ani am observat un număr îngrijorător de turiști iar sistemul de management al deșeurilor este împins la maxim, creând probleme le gate de apa și hrana animalelor de pe insule, devenind un pericol pentru anumite specii”

Cercetările științifice de asemenea continuă în regiune, anul trecut a fost descoperit un recif de corali vechi de mii de ani.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version