Home Africa Cascadă sacră din Angola de care probabil nu ai auzit niciodată

Cascadă sacră din Angola de care probabil nu ai auzit niciodată

0

Cascada Kalandula este situată la 400 de kilometri est de Luanda, capitala Angolei, în provincia Malanje și se spune despre ea că este sfântă. Apropierea de această cascadă este spectaculoasă și parcă te pregătește din timp pentru ceva extraordinar. Te apropii de ea pe un teren drept din piatră care te duce chiar în vârful ei. De aici îți dai seama abia de forța ei. Are o lățime de 400 de metri iar apa cade de la aproximativ 100 de metri.

Valoarea spirituală a cascadei Kalandula

Bătrânii spun despre această cascadă faptul că este sacră. E o locație în care în trecut erau efectuate ritualuri prin intermediul cărora se încercau calmarea zeilor și se cerea o viață mai bună, sănătate și prosperitate. Kalandula este doar o fracțiune din lățimea cascadei victoria, cea mai mare cascadă din Africa (1700m) dar este aproape la fel de puternică și are un curs de apă la fel de învolburat.

Comoara ascunsă

Cascada Kalandula este într-adevăr o comoară ascunsă a Angolei. Este păcat de faptul că nu se mediatizează ca atracție turistică principală. Din păcate drumul mai greu accesibil convinge mulți turiști să o ocolească. De fapt este un singur drum principal care conectează zona la Luanda, iar mare parte din acest drum este distrus de gropi.

Din fericire, există în zonă un hotel, foarte modest care oferă doar micul dejun, însă este amplasat într-o zonă perfectă. Se numește Quedas de Kalandula și se află pe un platou verde chiar lângă cascadă. Oaspeții pot vedea cascada de pe fereastră sau de la balcoane și se pot bucura de micul dejun admirând în același timp priveliștea. Acest hotel a fost construit în anii 1950 când regiunea era încă o colonie. A rezistat războiului civil din Angola din 1975 iar în 2017 acesta a intrat într-o perioadă de 3 ani de renovare începând cu 2017.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version