Home Destinatii Exotice Spania renunță la programul Golden Visa pentru investitori

Spania renunță la programul Golden Visa pentru investitori

0

Spania renunță la programul Golden Visa care asigura rezidența străinilor care făceau investiții masive în imobiliare, anunță Primul Ministru Pedro Sanchez. Programul acorda cetățenilor non-EU care investeau minim 500.000 de euro în imobiliare, un permis special care le permitea să locuiască și să muncească în țară timp de 3 ani.

„Astăzi, 94 din 100 din asemenea vize sunt legate de investițiile în imobiliare. Marile orașe însă se confruntă cu probleme destul de mari legate de piața imobiliară, unde nu se mai poate găsi o casă la preț normal pentru cei care deja trăiesc, lucrează și plătesc taxe acolo” mai spune Primul Ministru al Spaniei, Pedro Sanchez.

Marți Guvernul va începe demersurile pentru eliminarea aceste scheme. Din 2013 când a apărut prima dată și până în prezent, Spania a emis aproape 5000 de vize. Investitorii chinezi sunt pe primul loc, urmați de cei ruși, ambele tabere au investit peste 3,4 miliarde de euro în imobiliarele din Spania, conform unui raport al Transparency Internațional.

Această măsură, conform spuselor specialiștilor, nu are cum să afecteze prețurile imobiliarelor cu mai mult de 0,1%, întrucât în perioada Golden Visa s-au vândut peste 4,5 milioane de locuințe. Problema locuințelor din Spania nu a fost cauzată de această schemă ci mai de grabă de lipsa ofertei și de creșterea vertiginoasă a cererii.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version