Home Destinatii Perfecte Situri UNESCO mai puțin cunoscute pe care ar trebui să le vizitezi...

Situri UNESCO mai puțin cunoscute pe care ar trebui să le vizitezi în 2024

0

UNESCO – cunoscută și sub numele de Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură – oferă protecție siturilor cu moștenire culturală și naturală, recunoscând locuri de valoare universală remarcabilă. De ziua Patrimoniului Mondial, UNESCO a lansat o listă cu destinații protejate mai puțin cunoscute în lumea turismului pe care puteți să le adăugați pe lista voastră de concedii și, din fericire, sunt mai aproape de România decât ați putea crede.

Situri UNESCO mai puțin cunoscute pe care ar trebui să le vizitezi în 2024

  1. Descoperă Dolomiții din Italia – Amplasați în inima Alpilor din nordul Italiei, Dolomiții sunt un lanț muntos uimitor, care cuprinde 18 vârfuri a căror înălțime se ridică la peste 3.000 de metri. În urmă cu sute de milioane de ani erau complet scufundați în apă dar azi ei pot să ofere unele dintre cele mai pitorești priveliști din Europa. Divizați natural în 9 zone diferite, fiecare oferă o priveliște unică, ce cuprinde de la pereți din stâncă până la forme de relief glaciare.
  2. Vizitează Luxembourg – Dacă întrebi oamenii pe stradă să numească 5 țări din Europa, din 100 de persoane nu cred că s-ar gândi cineva la Luxembourg. Cu toate acestea, mini-țara există și este situată între Germania, Franța și Belgia. Din punct de vedere turistic are foarte multe de oferit întrucât centrul vechi din Luxembourg este spațiu ocrotit UNESCO încă din 1994. Orașul vechi are clădiri care datează încă din secolul 10, clădiri ce reprezintă adevărate comori arhitecturale.
  3. Peșterile Škocjan din Slovenia – Deși peșterile Škocjan din Slovenia se află pe lista UNESCO încă din 1986, puțini turiști au auzit despre ele. Cel mai mare canion subteran din Europa are o adâncime impresionantă de 200 de metri și constă în peste 6 kilometri de pasaje subterane. Peșterile sunt amplasate în zona Kras iar locația este renumită la nivel mondial pentru studiul fenomenului krastic, fenomen ce presupune dizolvarea rocilor sub apă.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version