Home Destinatii Perfecte Sate din Europa pe care TREBUIE să le vizitezi

Sate din Europa pe care TREBUIE să le vizitezi

0

De la Veneția la Atena, cele mai populare destinații ale Europei cedează sub greutatea numărului de turiști ne sustenabili. Vizitatorii sunt întâmpinați cu aglomerație, cozi și infrastructură care se prăbușește. Localnicii de asemenea se confruntă cu tensiuni care generează o nemulțumire tot mai mare față de turiști. Deci, cum te poți asigura că faci parte din soluție, mai degrabă decât din problemă? Este timpul să explorezi locații mai puțin cunoscute. Pentru a vă ajuta în căutarea unor destinații nedescoperite, UN Tourism a selectat cele mai bune sate turistice.

Acestea sunt locuri în care turismul păstrează culturile și tradițiile, celebrează diversitatea, oferă oportunități și protejează biodiversitatea. Pe scurt, locuri rurale în care turismul este benefic atât pentru localnici, cât și pentru vizitatori. La nivel global, 53 de sate – 16 dintre ele din Europa – au primit premiul în acest an, câștigătorii fiind anunțați în octombrie la Adunarea Generală a ONU pentru Turism de la Samarkand, Uzbekistan.

Iată toate satele premiate din Europa.

Ordino – Andorra – pentru case tradiționale din piatră și lacuri de munte

Cu o populație de doar 80.000 de locuitori, Andorra este cea mai mică țară din Europa. Prinsă între Franța și Spania, sus în munții Pirinei, este populară pentru magazinele de tip duty-free, însă are mai multe de oferit. Ordino este un mic oraș medieval plin de case pitorești din piatră. Există și una care se poate vizita la interior, pe nume Casa Areny. După ce vei termina de vizitat micul oraș, vei avea posibilitatea să te bucuri de o grămadă de aventuri outdoor.

St Anton am Arlberg – Austria – pentru adrenalina drumețiilor

Sus în Alpii Tirolieni, St Anton am Arlberg e o mică portiță spre regiunea de ski Alberg. Așadar, amatorii de ski pot să se bucure de acest sport într-o locație despre care nu a auzit multă lume și care mai mult ca sigur va fi mai ieftină. Într-o cabană veche din lemn vă așteaptă și muzeul St. Anton am Alberg.

Slunj, Croația – pentru cascade și mori tradiționale

Când spui Croația, spui de obicei Coasta Dalmațiană, spui Zagreb, spui Dubrovnik unde s-a filmat Stăpânul Inelelor și bineînțeles spui Pula, celebrul oraș cu nume obscen pe care toată lumea vrea să-l viziteze. Croația înseamnă mult mai mult, înseamnă și cascade și plaje făcute de râuri celebre. Orașul de mici dimensiuni Slunj este la mică distanță de lacurile Plitvice și oferă un adevărat spectacol prin prisma celor 23 de cascade aflate pe râul Korana.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version