Home Europa Rotterdam – cel mai mare port economic din Europa

Rotterdam – cel mai mare port economic din Europa

0

Istoria orașului Rotterdam datează din 1270 când un baraj a fost construit pe râul Rotter de către oamenii aciuiți în acea zonă cu scopul de a se proteja. În 1340, Rotterdam a devenit oraș în toată regula și a crescut încet drept un important centru economic din Europa. Astăzi, Rotterdam este cel mai mare port din Europa și al 10-lea din lume ca putere, iar ca dimensiune, orașul are aproximativ 2.2 milioane de locuitori. Rotterdam mai poartă porecla “Gateway to Europe” sau “Gateway to the World”.

ATRACȚII TURISTICE ROTTERDAM

 1. Markthal Rotterdam – o clădire extraordinară care găzduiește atât birouri cât și centre comerciale. A fost deschisă în 2014 de către regina Maxima a Olandei. Adresă: Dominee Jan Scharpstraat 298, 3011 GZ Rotterdam, The Netherlands.
  Markthal Rotterdam
  Markthal Rotterdam
 2. Rotterdam Zoo – grădina zoologică din Rotterdam a sărbătorit în 2007 cea de-a 150-a aniversare. Adresă: Blijdorplaan 8, 3041 JG Rotterdam, The Netherlands.
  Rotterdam Zoo
 3. Euromast Tower – un turn cu o înălțime de 100 de metri în care poate urca absolut oricine, atât timp cât nu exisă rău de înălțime. Un loc perfect pentru fotografii de panorame. Adresă: Parkhaven 20, 3016 GM Rotterdam, The Netherlands.
  Euromast Tower

CAZARE ROTTERDAM

Cazarea la Rotterdam este destul de ieftină, specifică orașelor care nu prea abundă în atracții turistice. Rotterdam este un important centru economic din Europa și cel mai mare port de pe acest continent, dar din păcate nu este atât de spectaculos precum Amsterdam sau Edinburgh. Prețurile pentru o noapte de cazare la Rotterdam pornesc de la 101 RON.

Grand Hotel Central – preț 101 ron/noapte. Adresă: Kruiskade 12, 3012 EH Rotterdam, The Netherlands.

Hotel Floris – preț 168 ron/noapte. Adresă: Graaf Florisstraat 68, 3021 CJ Rotterdam, The Netherlands

Hotel Baan – preț 185 ron/noapte. Adresă: Rochussenstraat 345, 3023 DH Rotterdam, The Netherlands.

Hotel Baan

FOOD&DRINK ROTTERDAM

Restaurantele sunt extraordinare în Rotterdam, ca în orice oraș din Olanda de altfel. Meniurile sunt atât cu specific olandez cât și cu specific internațional. Să vedem care sunt cele mai interesante 3 restaurante din Rotterdam.

 • Zeezout – restaurant cu specific olandez dar și european, în care se poate servi prânzul și cina. De asemenea, aici este un adevărat dezmăț pentru amatorii de fructe de mare. Adresa: Westerkade 11b, 3016 CL Rotterdam, The Netherlands.
 • Umami by Han Rotterdam – restaurant destul de accesibil, cu prețuri începând cu 63 de lei pentru un meniu. Se remarcă bucătăria franceză și cea chinezească, cea japoneză sau mai bine zis cea asiatică în general. Adresă: Binnenrotte 140, 3011 HC Rotterdam, The Netherlands.
 • Fjord Eat & Drink – cred că este de departe cel mai accesibil restaurant din Rotterdam, cu meniuri cuprinse între 40 și 79 de lei. Se pot mânca bucate din bucătăria olandeză tradițională dar și franceză între orele 12 – 22. Adresă: Blaak 776, 3011 TA Rotterdam, The Netherlands.
  Zeezout

CONCLUZIE ȘI NOTĂ ROTTERDAM

Rotterdam este un oraș destul de viu din punct de vedere al ideii de socializare și cam atât. Nu este un puternic centru turistic dar poate fi o opțiune destul de interesantă pentru cei care doresc să vadă cum arată cel mai mare port comercial din Europa. Cu siguranță cei care vor vizita acest oraș vor pleca cu un zâmbet pe buze chiar dacă atracțiile turistice nu sunt la tot pasul.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version