Home Editorial Proteste masive la Veneția după ce a intrat in vigoare taxa de...

Proteste masive la Veneția după ce a intrat in vigoare taxa de intrare în oraș pentru turiști

0

25 aprilie – o zi istorică pentru Veneția – data nu este doar Ziua Eliberării Italiei, dar și serbarea Sfântului Mark, patronul orașului. Dar acum Veneția mai adaugă o dată în calendar pentru această zi, orașul devine primul din lume care începe să taxeze turiștii pentru intrarea în oraș pentru o singură zi. Municipalitatea scuză această nouă taxă pe motiv că orașul devine suprapopulat cu turiști, iar numărul acestora trebuie limitat.

Proteste masive ale localnicilor au avut loc astăzi în tot orașul, cu țipete, cu portavoce și bineînțeles cu tot soiul de bannere. Lung așteptatul „contributo di accesso” a intrat în vigoare joi, la ora 8 dimineața, iar municipalitatea are de gând să mențină acest proiect în vigoare până în luna iulie, să vadă dacă-l poate adapta să funcționeze fără probleme.

Toți cei care vin să viziteze Veneția pentru o zi, trebuie să achite o taxă de 5 euro dacă aceștia sosesc între orele 8 AM și 4 PM. Turiștii care rămân peste noapte în oraș nu trebuie să achite această taxă întrucât Veneția are alta introdusă în factura de la hoteluri. Peste 1000 de persoane au participat astăzi la proteste, oamenii sunt nemulțumiți din cauza faptului că această taxă nu descurajează pe nimeni să viziteze orașul pe timpul zilei, este o practică medievală și este împotriva libertății de mișcare.

Elena Gastaldello, președinte Arci, a participat și ea la proteste și afirmă „Taxele nu vor limita numărul turiștilor. Din moment ce nu s-a impus un număr maxim de turiști pe care orașul îl poate suporta, biletele de 5 euro nu vor rezolva nimic. Din contră, taxa de intrare va transforma orașul într-un circ, într-un parc de distracții unde vizitatorii sunt nevoiți să stea la coadă și să-și cumpere bilete dacă vor să intre. Măsura nu este însoțită de politici pentru dezvoltare urbană sau de alternative pentru a găsi cazare. Nu rezolvă absolut nimic”.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version