Home Europa Glasgow vrea să implementeze o schemă pentru transportul public gratuit

Glasgow vrea să implementeze o schemă pentru transportul public gratuit

0

Este vorba despre un proiect pilot care se adresează pentru maxim 1000 de cetățeni, însă acesta este încă departe de a fi fructificat în vreun fel iar fondurile de asemenea lipsesc cu desăvârșire.

Glasgow ar putea fi următorul oraș european care oferă transport public cetățenilor. 1000 de cetățeni vor putea beneficia în cadrul acestui proiect de transport public gratuit, pentru toate formele de transport public local, timp de 9 săptămâni.

Consiliul Local din Glasgow a venit cu această idee pentru a testa dacă genul acesta de proiect poate fi implementat pe viitor pentru fiecare cetățean din oraș. Din păcate încă nu s-au găsit fonduri pentru acest proiect.

Dacă totuși se găsesc fonduri proiectul devine realitate și se ajunge la concluzia că trebuie implementat pentru toți cetățenii, Glasgow ar deveni unul dintre puținele orașe din Europa care oferă cetățenilor acest gen de servicii.

Hasset din Belgia a eliminat biletele de autobuz încă din 1997 și de atunci, numărul călătorilor a crescut exponențial. Acest gen de măsură are rol atât de decongestionare a orașelor aglomerate dar și reducerea nivelului de poluare.

Tallin, capitala Estoniei oferă transport public local gratuit pentru 420.000 de cetățeni încă din 2013, la fel ca și Luxembourg de altfel. Mai mult, cetățenii din Luxembourg care fac naveta în Franța au de asemenea transport gratuit.

În Glasgow, proiectul pilor vizează cetățenii cu vârste cuprinse între 22 și 59 de ani, și fiecare va primi transport gratuit timp de 9 săptămâni. Aceștia vor avea acces la autobuze, metrou și trenurile locale care fac legătura între Glasgow 1 și 2.

La finalul perioadei de testare, statisticile vor fi analizate foarte atent și experții vor veni cu păreri pro și contra transportului local gratuit pentru toți cetățenii. Până în acest moment, fondurile nu au fost alocate pentru acest proiect.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version