Home Destinatii Perfecte Cele mai curate aeroporturi din lume – Unul singur se află în...

Cele mai curate aeroporturi din lume – Unul singur se află în Europa

0

Un nou clasament dezvăluie că Asia are cele mai curate aeroporturi din lume pe baza anumitor factori, inclusiv curățenia scaunelor și a toaletei. Au fost anunțate primele 10 cele mai curate aeroporturi din lume – și doar un hub din Europa figurează pe listă. De altfel, clasamentul este format aproape exclusiv din aeroporturi din Asia, cu excepția Zurich-ului din Elveția, care se află pe locul zece. Cercetarea a fost întreprinsă de organizația de rating a companiilor aeriene Skytrax, ca parte a World Airport Awards.

Iată cele mai curate aeroporturi din lume – și ce le-a calificat pentru această distincție.

Japonia ocupă patru din cele 10 locuri de top pe lista Skytrax

Aeroportul Haneda din Tokyo a ajuns pe primul loc ca cel mai curat aeroport din lume. Skytrax a analizat curățenia pardoselilor, a scaunelor, a zonelor publice și a toaletei. Într-o lume post-COVID, curățenia este extrem de importantă, spune organizația. „În urma pandemiei de COVID-19, standardele de curățenie în aeroport au devenit mult mai importante pentru clienți”, spune Skytrax.

Aeroportul Haneda din Tokyo este oficial cel mai curat din lume, conform descoperirilor Skytrax. De fapt, națiunea asiatică se mândrește cu patru locuri de top pe listă, cu Centrair Nagoya pe locul cinci, Tokyo Narita pe locul șase și Kansai pe locul șapte. În afara Japoniei, dar încă în Asia, Seoul Incheon din Coreea de Sud a ocupat locul doi, iar Singapore Changi a ocupat locul al treilea. Doha Hamad a ocupat locul al patrulea, în timp ce Hong Kong și Taiwan Taoyuan au ocupat locurile opt, respectiv nouă. Completarea listei a fost doar aeroportul non-asiatic, Zurich din Elveția.

Care sunt cele mai curate aeroporturi în funcție de regiune?

Premiile Skytrax au desemnat, de asemenea, cel mai curat aeroport din fiecare regiune, Zurich fiind în mod natural pe primul loc în toată Europa. Tokyo Haneda a câștigat pentru Asia, iar Doha Hamad a luat premiul pentru Orientul Mijlociu.

În America, cel mai bun terminal nord-american a fost Vancouver în Canada, cel din America de Sud a fost Quito în Ecuador, iar cel mai curat aeroport din America Centrală și Caraibe a fost acordat lui Juan Santamaría din Costa Rica. Aeroportul din Zurich a fost singurul aeroport european de pe listă – și a fost, de asemenea, considerat cel mai curat aeroport din toată Europa în general.

În Africa, Cape Town a ocupat primul loc, Brisbane a câștigat pentru regiunea Australia/Pacific și Shanghai Hongqiao a câștigat pentru China. Baku din Azerbaidjan a câștigat în Asia Centrală, iar Bangalore a fost alegerea Skytrax pentru India și Asia de Sud.

2024 marchează cea de-a 25-a aniversare a premiilor emblematice, care se bazează pe sondaje privind satisfacția clienților pentru mai mult de 570 de aeroporturi din întreaga lume, cu peste 8,5 miliarde de pasageri care zboară pe an. Un aeroport curat nu poate decât să ușureze experiența adesea stresantă.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version