Home Editorial Cele mai afectate orașe din Europa de hoții de buzunare

Cele mai afectate orașe din Europa de hoții de buzunare

0
pickpocket

N-are rost să mai discutăm ce naționalitate apoi ce etnie au hoții de buzunare din Europa, nu este nimic de fală sau de cinste. Din contră, din cauza lor, noi românii, suntem priviți în dungă în orice țară din UE ne-am duce ori la muncă cinstită, ori prin concedii alături de familie. Ei bine, colac peste pupăză. A apărut și un top al celor mai afectate orașe de această molimă numită hoți de buzunare. Studiul a fost efectuat de compania QuoteZone, specializată în asigurări de vacanță.

Cercetătorii care au efectuat acest studiu s-au bazat în special pe mențiunile legate de hoții de buzunare ale vizitatorilor din cele mai importante 5 atracții turistice din fiecare țară europeană. Italia a ieșit pe locul 1 în top, urmată de Franța și Spania. Din toată Italia, deși întreaga țară este afectată de acest fenomen, Roma este orașul în care lucrurile stau cel mai rău. Fântâna Trevi pare să fie principala locație din Roma unde turiștii sunt făcuți cel mai intens la buzunare, având un trafic de 1000 de turiști / oră.

Este normal să fie un loc în jurul căruia se strâng cele mai multe furturi din buzunare întrucât din această fântână se adună anual peste 1 milion de euro în monezi. De asemenea, tot la Roma, în jurul Colosseum-ului și Panteon-ului, hoții de buzunare acționează nederanjați. Dincolo de Roma, hoții de buzunare mai sunt prezenți în jurul Domului din Milano, galeriei Uffizi din Florența și în general în locurile devenite atracții turistice principale pe rețelele de socializare sau pe TripAdvisor.

Franța – capitala Paris este cea mai afectată de hoții de buzunare

Franța este o destinație extrem de populară pentru turiștii din întreaga lume, Parisul fiind în mod constant unul dintre cele mai vizitate orașe. Din păcate, cercetarea a constatat că orașul are al doilea cel mai mare număr de mențiuni de hoți de buzunare din toată Europa,  251 la 1 milion de vizitatori.Toate cele cinci atracții de top monitorizate se află în Paris – iar faimosul Turn Eiffel a fost, poate fără a fi surprinzător, considerat cel mai riscant pentru furtul de turiști.

Alte locuri din capitala franceză în care turiștii trebuie să fie mai vigilenți sunt Arcul de Triumf, Catedrala Notre-Dame de Paris și Muzeul d’Orsay și Muzeele Luvru. Parisul va deveni mai aglomerat ca niciodată în această vară, când va găzdui Jocurile Olimpice din 2024. Dacă sunteți în vizită, asigurați-vă că aveți  mare grijă cu bagajele și obiectele personale în aglomerația care se va crea în tot orașul.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version