Home Europa Cel mai mare pod suspendat pentru pietoni din Europa a fost inaugurat...

Cel mai mare pod suspendat pentru pietoni din Europa a fost inaugurat în Italia

1

Este cunoscută drept inima verde a Italiei datorită dealurilor împădurite și a locației izolate, însă regiunea Umbria este pe cale să devină și principala atracție turistică din țară.

Un nou pod pentru pietoni, suspendat, traversează o ravenă în această regiune și este pe cale să devină cel mai înalt pod suspendat din Europa, la 175 de metri înălțime sau 574 picioare de fundul revenei. Podul conectează două regiuni geniale din punct de vedere fotografic: Sellano, un oraș medieval la o oră sud est de capitala regională Perugia, și Montesanto, o localitate aflată pe cealaltă parte a râului Vigi în valea Valnerina. „Plimbarea”, dacă o putem numi așa, nu este pentru cei cu rău de înălțime și durează undeva la 30-45 de minute.

Adrenalina însă nu vine neapărat din înălțimea podului suspendat, podeaua nu este una continuă și cei care traversează „podul tibetan” de la un cap la celălalt trebuie să fie foarte atenți pe unde calcă. Pe jos sunt un fel de dale din piatră care permit vizualizarea văii de dedesubt. Sunt necesari cam 1000 de pași pentru a traversa podul dar cei cu inima puternică trebuie să știe că vor avea hamuri de protecție pe toată durata traversării.

Primarul din Sellano, Attilio Gubbiotti, spune în presă că a venit cu această idee inovativă pentru a revitaliza zona din punct de vedere turistic dar și pentru a stopa depopularea regiunii. Estul Umbriei este o zonă puternic afectată de cutremurele din anii trecuți, respectiv 2016.

Podul, care a fost deschis în jurul Paștilor Catolic, poate primi un maxim de 90 de vizitatori pe zi iar rezervările sunt în continuă creștere. Pentru a putea traversa podul, vizitatorii trebuie să fie încălțați ca pentru drumeție  și să aibă o înălțime de minim 120cm. Pe timp nefavorabil, podul este închis.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version