Home Editorial CAND SE RECOMANDA ACHIZITIA UNUI SISTEM DE FILTRARE A APEI PENTRU TOATA...

CAND SE RECOMANDA ACHIZITIA UNUI SISTEM DE FILTRARE A APEI PENTRU TOATA CASA?

1

În ultimii ani, tot mai mulți români și-au instalat în case sisteme de filtrare a apei, din motive destul de simplu de înțeles: apa primită la robinet miroase a clor, are gust ciudat, e tulbure în pahar și uneori se servește și cu o porție zdravănă de rugină. Colac peste pupăză, de la primării se dau semnale că analiza apei este bună, că apa cu pricina este potabilă. Ei bine, în aceste situații este mai mult decât evident faptul că cetățenii sunt nevoiți să ia măsuri și să facă mici investiții care să le asigure calitatea apei pe care o consumă zilnic de la robinet.

Așadar, pentru a scăpa de apa plină de impurități servită de municipalitate, majoritatea oamenilor decid să investească într-un sistem de filtrare a apei cu osmoză inversă, sistem care are în componență până la 7 filtre diferite capabile să alunge atât impuritățile cât mai ales gusturile și mirosurile neplăcute.

De asemenea, când apa vine de la un foraj propriu, este absolut necesară instalarea unui sistem de filtrare cu osmoză inversă întrucât filtrele din componența lui reușesc să elimine bacteriile, nitriții și nitrații care sunt chiar periculoși pentru organism. Aceste stații pot fi considerate un sistem filtrare a apei pentru toată casa și partea bună este că nu sunt costisitoare de întreținut.

Când în casă există un dedurizator, este de asemenea necesară instalarea unui sistem de filtrare apă toată casa, care să ferească stația de dedurizare a apei. Dedurizatoarele au devenit foarte populare în ultimii 10 ani în România pentru că reușesc să prevină boli precum pietrele la rinichi și dermatita, în timp ce acționează drept scut și pentru electrocasnicele din gospodărie care folosesc apa de la rețea.

DEDURIZATOR APĂ 12,5 LITRI RĂŞINĂ VALVA CLACK TIP CABINET (8619)

România are o problemă destul de mare cu apa dură iar investiția într-un dedurizator este mai mult decât recomandată. Dacă pentru mașina de spălat rufe există Calgon, un agent chimic care protejează mașina de spălat de depunerile de calcar, restul electrocasnicelor din gospodărie care sunt alimentate cu apă de la rețea, boilere, centrale termice, espressoare or să se defecteze în timp dacă nu sunt protejate anti calcar. În situația dedurizatoarelor se recomandă filtrele centrifugale NW25 ori Big Blue 20”.

Când în incintă este necesar un debit de apă foarte mare și apa nu este una de foarte bună calitate (miros, gust ciudat, etc) se recomandă instalarea unui filtru cu cărbune activ cu autocurățire. Aceste filtre sunt recomandate în special în zonele comerciale, restaurante și pensiuni.

Un filtru autocuratare cu cărbune activ CLACK 50 litri cu autocurățare, poate oferi un debit nominal de apă curată de 1.5 – 2 metri cubi pe oră. De asemenea, există filtre cu autocurățare pe bază de cărbune activ și de capacități mai mari, în funcție de necesitățile fiecărei situații, însă un debit necesar mai mare de 2000 de litri pe oră se apropie oarecum de sfera industrială.

FILTRU CĂRBUNE ACTIV CLACK 50 LITRI

În principiu, există sisteme de filtrare și curățare a apei pentru orice tip de casă, pentru orice tip de locuință, comerciale, industriale, iar prețurile pentru astfel de dispozitive sunt de partea clienților.

În ultimii 10 ani prețurile pentru sisteme de filtrare au început să scadă destul de mult, pe măsură ce tot mai mulți oameni au observat beneficiile aduse de aceste investiții. Astăzi există magazine dedicate sistemelor de filtrare a apei de genul topwater.ro, capabile să furnizeze soluții complexe pentru orice tip de locuință rezidențială, pentru orice tip de spațiu comercial sau industrial, la prețuri care cu siguranță sunt mai mult decât avantajoase.

În plus, în cazul în care sunt necesare informații suplimentare, cei de la topwater.ro oferă consultanță gratuită clienților, astfel încât să se asigure de faptul că spre clienți pleacă fix produsul de care aceștia au nevoie.

Acesta este marele avantaj al magazinelor de nișă, care vin la pachet cu profesioniști capabili să ofere îndrumare în orice problemă legată de nișa în care activează.

1 COMMENT

  1. Un sistem de filtrare a apei este absolut necesar acum in Romania. Multi oameni au inteles ca investitia este necesara pentru consumul bun al apei si se conving ca merita cheltuielile. Exprimandu-mi opinia asupra acestui subiect, cred inca odata ca inportant este sa ne ingrijim de calitatea apei si sa ne asiguram ca bem apa curata fara impuritati. De asemenea, acest sistem filtrare poate ajuta la prevenirea pierderilor sau depunerilor de calcar in electrocasnice, protejandu-le astfel si fiind mai putin costisitoare pe termen lung.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version