Home Europa Amsterdam – ilegal de frumos

Amsterdam – ilegal de frumos

0

 

Spre deosebire de orașele prezentate până acum, Amsterdam este unul dintre orașele cu o istorie mai puțin bogată. Prima atestare documentară a orașului Amsterdam apare aproape de 1300, respectiv 1275 de către contele Floris al V-lea de Olanda și Zeelanda. Numele este unul destul de interesant, dar foarte normal, dam înseamnă baraj în neerlandeză iar Amstel este râul ce străbate orașul. Cu timpul, Amsterdam a evoluat și a devenit un puternic centru economic din Europa, cele mai importante schimbări venind în timpul celei de-a doua Epoci de Aur de la sfârșitul secolului 19, când au fost construite multe muzee, stații de tren și sala de concerte Concertgebouw.

Atracții turistice

Rijksmuseum

Este muzeul Olandei și a fost renovat complet. Curpinde opere de arte capabile să spună istoria țării între Evul Mediu și secolul 20. Cele mai celebre opere expuse aici sunt ale lui Rembrantd, Vermeer, Frans Hals și mulți alții. Faimoasa capodoperă a lui Rembrandt, Night Watch aici se află. Adresă: Museumstraat 1, 1071 XX Amsterdam, The Netherlands.

Rijksmuseum
Rijksmuseum

Muzeul Van Gogh

După cum îi spune și numele, este vorba despre cea mai mare colecție semnată de Van Gogh. Printre exponate se numără și Sunflowers, The Potato Eaters, Almond Blossom și The Bedroom. Adresa: Museumplein 6, 1071 DJ Amsterdam, The Netherlands.

Van Gogh

Keizersgracht

Unul dintre cele mai frumoase canale din Olanda. Oferă o senzație de pace și liniște cum nu cred că mai poți găsi undeva în Europa. De asemenea, canalul Keizersgracht este locul preferat al fotografilor.

Keizersgracht

Cazare

Prețurile pentru cazare sunt destul de accesibile, nu chiar la nivelul celor de la Budapesta, dar nici cu mult mai mari. Cu siguranță puteți găsi cazare la Amsterdam pentru mai puțin de 140 de lei pentru o noapte.

Sarphati Hotel – Sarphatipark 58, 1073 Amsterdam, The Netherlands (Formerly Hotel Albert)

Dam Hotel – Damrak 32, 1012 LK Amsterdam, The Netherlands

Leidseplein Hostel – Korte Leidsedwarsstraat 79, 1017 PW Amsterdam, The Netherlands

Sarphati Hotel

Food&Drink

Vinkeles – restaurant găzduit în incinta unei foste brutării, originale din 1787. Bucătăriile prezente aici sunt cea franceză și cea internațională. Adresă: Keizersgracht 384 | The Dylan Amsterdam, 1016 GB Amsterdam, The Netherlands.

Restaurant Adam – e nevoie de rezervare întrucât se servește doar cina și este deschis 4 ore pe zi. Meniul cuprinde 3 feluri de mâncare dar se poate extinde până la 6, în funcție de preferințele fiecăruia. Adresă: Overtoom 515a, 1054 LH Amsterdam, The Netherlands.

Piadina Bar – cele mai bune băuturi aici le veți găsi. Se servește și cină, prânz sau brunch. Adresă: Stadhouderskade 82A, 1073 AT Amsterdam, The Netherlands.

Vinkeles

Concluzie și notă

Amsterdam este un oraș destul de accesibil și ușor de vizitat, foarte civilizat și cu o influență nemțească destul de interesantă. Se simte în seriozitatea cu care sunt întâmpinați turiștii. Este recomandat pentru pasionații de artă.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version