Home Destinatii Ieftine 9 din 10 cele mai ușor de parcurs la picior orașe turistice...

9 din 10 cele mai ușor de parcurs la picior orașe turistice din lume, se află în Europa. Iată câteva dintre ele

0

Turismul de cele mai multe ori implică și mersul pe jos. Mult mers pe jos. Astfel, majoritatea celor care-și planifică o mini vacanță de câteva zile optează pentru orașe care au aeroporturi în vecinătate și care pot fi parcurse la picior. Cel mai interesant este că 9 din 10 9 din 10 cele mai ușor de parcurs la picior orașe turistice din lume, se află chiar în Europa.

O nouă cercetare a arătat că cele nouă din 10 cele mai bune orașe în care se poate merge pe jos în concediu se află în Europa, lista având în frunte Munchen, urmat îndeaproape de Milano, Varșovia și Helsinki. Raportul pe site-ul de comparare a prețurilor Compare the Market Australia a analizat distanțele de mers pe jos, scorurile de siguranță, costurile cu transportul public, precum și alți factori pentru a identifica cele mai bune orașe pentru a vă deplasa fără mașină. În afara Europei, doar Tokyo s-a înscris în top 10, situându-se chiar deasupra Madridului, Oslo, Copenhaga și Amsterdam, care au obținut de asemenea scoruri foarte bune.

În unele orașe, autoturismul este singura opțiune de deplasare. În altele, este mai ușor să mergi pe jos, cu bicicleta sau să folosești transportul public. Pentru a ajuta oamenii să-și găsească orașul ideal pentru plimbări, Compare the Market Australia a analizat opt factori individuali pentru a determina care sunt cele mai bune opțiuni. Ei au examinat 53 de locații, clasându-le în funcție de cât de bune sunt pentru a fi vizitate fără mașini.

Pentru fiecare punct, locațiile au primit un scor între 0 și 1, toate orașele au fost apoi ordonate de la cel mai mare scor la cel mai mic. Cel mai important, a fost luat în considerare numărul de trasee de mers pe jos, conform cifrei  afișate în aplicația AllTrails –  trasee de drumeții. Amsterdam, Oslo și Helsinki au ieșit foarte bine aici.

De asemenea, a fost luat în considerare nivelul de siguranță într-un oraș, precipitațiile medii lunare, locurile fără mașini și procentul de rezidenți care locuiesc la o plimbare de 1 km de zone de sănătate și educație. Concentrarea pe spațiile fără mașini a făcut parte și din cercetare, cu disponibilitatea și costul transportului public și al traseelor pentru biciclete.

În cele din urmă, München a ieșit pe primul loc, datorită centrului său în mare parte prietenos cu pietonii, farmecului clădirilor publice ornamentale și parcurilor întinse. Datele au văzut Europa într-o poziție foarte bună în general, continentul ocupând 20 de locuri din cele 53 de orașe analizate de pe tot globul.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version