Home Editorial 2 turiști surprinși când distrugeau relieful antic din zona lacului Mead

2 turiști surprinși când distrugeau relieful antic din zona lacului Mead

0

2 vizitatori ai Zonei Recreaționale Lacul Maed au fost surprinși distrugând niște formațiuni de roci foarte vechi iar acum, șerifii parcului apelează la publicul larg pentru identificarea lor. Videoclipul arată doi vizitatori care s-au urcat pe formațiunile roșiatice din piatră din zona potecii Redstone Dune a parcului și împing bucăți din roci către prăpastie. Pe fundal se aud țipetele unei fetițe în timp ce rocile se prăvălesc la vale, către fundul prăpastiei.

Daunele aduse acestor formațiuni sunt ireversibile, acestea au o vârstă de aproximativ 140 de milioane de ani, iar purtătorul de cuvânt al rezervației, John Haynes, cataloghează această acțiune drept una îngrozitoare.

„De ce ai face așa ceva unei zone atât de frumoase? Este una dintre zonele mele preferate din tot parcul și ei n-au găsit altceva mai bun de făcut decât să o distrugă. Chiar nu înțeleg ce este în mintea lor” spune Haynes.

Videoclipul a fost filmat pe data de 7 aprilie iar șerifii parcului fac apel la toți cei care pot oferi informații despre persoanele din videoclip, să ia legătura cu conducerea parcului. Făptașii sunt suspecți de vandalism iar în cazul în care aceștia vor fi prinși, riscă o amendă usturătoare sau chiar închisoare.

Zona recreațională acoperă o suprafață de aproximativ 7 milioane de kilometri pătrați și oferă turiștilor niște priveliști incredibile, în special înspre două rezervoare de la granița dintre Nevada și Arizona. Peste 6 milioane de turiști vin anual la lacul Mead, atrași nu doar de priveliști dar și de competițiile nautice desfășurate aici.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version