Turnul Eiffel este de departe unul dintre cele mai importante simboluri ale Franței și cel mai important obiectiv turistic din această țară. Toată lumea când ajunge la Paris, vrea să vadă acest magnific turn dar dacă cumva ai de gând să faci și tu acest lucru, mai întâi informează-te temeinic despre el. Vei vedea în cele ce urmează 13 lucruri pe care trebuie să le știi despre turnul Eiffel înainte să mergi să-l vizitezi.
13 lucruri pe care trebuie să le știi despre turnul Eiffel înainte să mergi să-l vizitezi
- Programul de lucru. Este deschis zilnic cu excepția câtorva sărbători. Programul este de la 9:45 AM la 12:45 AM de la jumătatea lui iunie până la începutul lui septembrie iar din ultimul lift către vârf pleacă la 11 PM. În restul anului, este deschis de la 9:30 AM până la 11:45 PM cu ultimul lift către vârf pornind la orele 10:30 PM.
- Costul biletelor. Adulții peste 25 de ani care urcă cele 704 scări plătesc 7 euro de persoană, tinerii cu vârste cuprinse între 12 și 24 de ani 5 euro iar copiii cu vârste cuprinse între 4 și 11 ani plătesc 3 euro. Dacă vreți să mergeți cu liftul, biletele costă 11 euro, 8.5 euro și 4 euro. Biletele pentru etajul 3 costă 17 euro pentru adulții de peste 25 de ani iar discount-urile se fac de la 20 de persoane în sus.
- Există suficiente toalete. Nu trebuie să te sperii dacă te trec nevoile. Există două toalete. Una este la etajul doi iar cealaltă este la etajul trei. Jos, la baza turnului, toaletele se găsesc în pilonii de vest și de est.
- Există un etaj „secret”. Pentru că majoritatea turiștilor sunt leneși și nu folosesc scările, aceștia au acces doar la etajele 2 și 3 cu liftul. Pe scări puteți ajunge la etajul 1 unde se află o galerie impresionantă și un ghift shop.
- Poți merge pe o podea din sticlă. Această podea este situată la etajul 1 al turnului, în cadrul restaurantului 58 Tour Eiffel. Este o senzație destul de dură chiar și pentru cei care nu au rău de înălțime.
- Vizitează obiectivul după sezon. Dacă vrei să vizitezi Turnul Eiffel în perioada iulie-august, vei fi nevoit să stai la coadă pentru bilete chiar și două ceasuri. Mergi în ianuarie mai bine sau februarie când nu sunt cozi.
- Cumpără biletele online. Cozile pentru „Visitors with Tickets” adică turiștii cu bilete sunt de obicei mult mai mici. Cele mai mari cozi se fac de fapt la casele de bilete. Poți arăta codurile de bare și cu telefonul la intrare.
- Verifică vremea. Dacă afară este ceață, va fi peste tot Parisul, nu doar în jurul turnului și astfel nu o să poți să vezi mare brânză. Ceața de obicei trece pe la orele 10 dar oricum interesează-te de vreme cu o zi înainte.
- Biletele sunt de unică folosință. Poți să intri în turn și să stai cât vrei. Dacă însă ai coborât, vei fi nevoit să cumperi un bilet nou, nu vei putea să urci cu același bilet. Alți bani, altă distracție.
- Cea mai bună perioadă pentru fotografie. Dacă ai de gând să mergi la turn pentru a face câteva poze, ai face bine să ajungi acolo înainte de orele 9 AM. O să poți să surprinzi cadre fără mii de oameni pe sub el.
- Noaptea turnul se aprinde. În fiecare seară, turnul oferă un spectacol de lumini pentru 5 minute/oră. Peste 20.000 de beculețe strălucesc în noapte.
- Respectă timpul înscris pe bilet. Când îl comanzi de pe site, vei fi nevoit să alegi un interval orar pentru vizită. Dacă depășești cu 30 de minute timpul alocat nu vei mai putea să urci.
- Descarcă aplicația Android sau iOS. Există aplicații pentru acest turn ce-ți vor fi adevărați ghizi virtuali înăuntru. Există fișiere audio cu povești despre istoria turnului, prezentări ale turnului și ale panoramei, puncte de interes, etc.