Home Destinatii Perfecte 10 experiențe unice de care te poți bucura dacă iei minunata decizie...

10 experiențe unice de care te poți bucura dacă iei minunata decizie de a vizita Italia

0
italia

Indiferent de motivul pentru care călătorești: artă, gastronomie, aventură, Italia este genul de țară care poate să le ofere pe toate la un loc. în interiorul acestei țări, localnicii oferă multe modalități de te conecta la cultura lor, îți deschid ușile atelierelor handmade locale și vor reuși să te scufunde într-o lume unică, plină de locuri incredibile. Ca să scoatem în evidență acest lucru, haideți să trecem în revistă TOP 10 experiențe unice de care te poți bucura dacă iei minunata decizie de a vizita Italia.

10 experiențe unice de care te poți bucura dacă iei minunata decizie de a vizita Italia

10 – Vizitează un laborator de vermut din Turin – Esperienza Vermouth este recomandarea noastră, unde celebrul maestru Fulvio Piccinino oferă chiar cursuri interactive despre obținerea acestei băuturi.

9 – Mergi pe drumuri de țară din cu un Fiat 500 – Clubul 500 Touring este cel care oferă această experiență. Mașinile folosite sunt vechi, din 1960 dar tocmai asta oferă o senzație foarte faină.

8 – Urcă pe vulcanul Etna la apus de soare – muntele are peste 3000 de metri înălțime iar plecarea are loc din Taromina. Se poate ajunge și cu mașina de teren 4 x 4, nu doar pe jos.

7 – Cunoaște meșterii din laguna Venețiană – dincolo de gondole, canale, poduri, Veneția este cunoscută și pentru meșterii capabili să aducă la viață un handmade de foarte bună calitate.

6 – Mergi la adunat de trufe în Umbria – o să ai căței care vor face toată treaba pentru tine, tu te vei bucura însă de foarte multă natură. Pădurea din Assisi este perfectă pentru așa ceva.

5 – Mergi în afara Veronei cu un scuter Vespa – un scuter vintage te poate face să te simți oarecum înapoi în timp dacă vei alege să mergi în afara Veronei, pe dealurile Valpolicella.

4 – Vizitează „biblioteca” de brânză din Bologna – roți uriașe de Parmigiano Reggiano se înalță până la tavan în fabricile de brânzeturi din Bologna. Alături de celebra  Emilia-Romagna.

3 – Plimbă-te cu barca de-a lungul coastei Cinque Terre – această localitate este superbă de pe uscat, dar stai să o vezi de pe apă cum arată, e absolut magnifică.

2 – Zboară cu balonul de-asupra Toscanei – Baloon Team Tuscany este compania ce oferă astfel de servicii. Peisajul de la 600 de metri înălțime este de-a dreptul incredibil.

1 – Vizitează Vaticanul – de departe cea mai tare aventură, iei contact cu istorie veche de mii de ani prin intermediul Muzeului din Vatican. Camera lui Raphael și Capela Sixtină sunt absolut magnifice.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version