Orașul Zurich este cel mai mare oraș din Elveția, cu o populație de peste 400.000 de locuitori, socotind întreaga aglomerație urbană dimprejur se depășește suma de 1.3 milioane de locuitori. Localitatea a apărut pentru prima dată pe hartă în urmă cu 2000 de ani, mai precis în anul 15 înainte de Hristos. Romanii au fost cei care i-au pus bazele și i-au spus Turicum.

Limba oficială în Elveția este germana pentru cei care doresc să viziteze țara, însă trebuie să fie conștienți de faptul că există un dialect nemțesc specific ce poate să ridice probleme. În 2012, publicația Monocle a stabilit pe baza unui sondaj de opinie faptul că dintre Zurich este cel mai bun oraș din lume pentru cei care caută un loc în care să se stabilească definitiv. Este orașul cu cel mai ridicat nivel de trai din Europa.

ATRACȚII TURISTICE

 1. Altstadt – Este vorba despre centrul orașului, încărcat de o istorie aparte. Străzile pavate cu piatră cubică și magazinele așezate de-o parte și de alta, alături de restaurante și biserici stabilesc o priveliște liniștită și oarecum interbelică.
  OLD TOWN
  OLD TOWN
 2. Muntele Uetliberg – într-o zi însorită, priveliștea din vârf este magnifică. Zăpada acoperă vârfurile iar lacul de la poale este curat ca lacrima. Elveția este una dintre cele mai interesante țări din Europa pentru cei care sunt pasionați de munte și drumeții.
  Muntele Uetliberg
  Muntele Uetliberg
 3. Zoo Zurich – situată deasupra orașului, întinsă pe o suprafață de 27 de hectare, această grădină zoologică este de departe cea mai mare din Elveția. Excursiile aici au drept scop educarea celor ce vizitează, încurajându-i să conserve natura, nu să o distrugă.
  Zoo Zurich
  Zoo Zurich

CAZARE

Hotelurile în Zurich sunt scumpe. Elveția este una dintre cele mai scumpe țări din lume în ceea ce privește turismul și e ceva normal dat fiind faptul că are cel mai ridicat nivel de trai din regiune, și prețurile sunt pe măsură. În plus, munții elvețieni costă destul de mult… Vom trece în revistă cele mai ieftine 3 hoteluri din Zurich, ieftine între ghilimele bineînțeles..

Hotel Otter – 238 lei/noapte. Adresă: Oberdorfstrasse 7, Zurich 8001, Switzerland

Hotel UTO KULM – 307lei/noapte. Adresă: Zurich 8143, Switzerland

Hotel Landhus – 346lei/noapte. Adresă: Katzenbachstrasse 10, Zurich 8052, Switzerland

Hotel UTO KULM
Hotel UTO KULM

FOOD&DRINK

Mâncărurile elvețiene nu au un specific anume, poate doar deserturile, ciocolata despre care știm cu toții că este cel puțin dumnezeiască, unii considerând-o de departe cea mai bună din lume. În cele ce urmează vom trece în revistă cele mai bine cotate 3 restaurante din Zurich, conform tripadvisor.com.

La Fonte – un restaurant cu specific italian catalogat drept cel mai bun din Zurich. Aici veți putea mânca pizza foarte gustoasă alături de vestitele spaghete italiene. Orar: 5PM-11PM, adresă: Duebendorfstrasse 223 | 8051 Zürich, Zurich 8051, Switzerland.

Didi’s Frieden – restaurant cu bucătărie regională destul de diversificată, franțuzească, elvețiană – tradițională și bineînțeles europeană. Este un loc destul de romantic pe care-l recomand tuturor. Orar: 6PM – 12AM, adresă: Stampfenbachstrasse 32, Zurich 8006, Switzerland.

Kindli – un restaurant cu specific elvețian. Cea mai bună mâncare tradițională aici o să o puteți gusta. Spre deosebire de primele două, acesta are un program ceva mai prelungit. Adresă: Pfalzgasse 1, Zurich 8001, Switzerland.

La Fonte
La Fonte

CONCLUZIE ȘI NOTĂ

Zurich este unul dintre cele mai curate, frumoase și liniștite orașe din Europa. Lăsând la o parte prețurile foarte mari, poate cu siguranță să fie o destinație minunată pentru un concediu de neuitat. Merită să vizităm și locurile scumpe, turismul în general presupune scoaterea banului de la saltea, nu?

 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here