Croația face parte dintre acele țări despre care se aude puțin dar care oferă foarte mult din punct de vedere turistic. Zagreb este capitala Croației și în cele ce urmează vom prezenta esența acestui oraș. Cea mai veche atestare a orașului Zagreb datează din secolul I D. Hr, când pe viitoarele lui temelii s-ar fi pus bazele orașului roman Andautonia. Numele Zagreb apare pentru prima dată în anul 1094.

Atracții turistice

Gornji Grad

Gornji Grad este parte de Nord a orașului și se caracterizează prin o mulțime de străzi interesante pe care toată lumea vrea să le exploreze. Clădirile sunt cele care ies în evidență cel mai mult.

Gornji Grad
Gornji Grad

Tkalciceva

Cea mai frumoasă parte a orașului Zagreb, plină de baruri și magazine cu un puternic iz medieval înspre contemporaneitate. Culorile sunt cel puțin senzaționale.

Tkalciceva
Tkalciceva

Biserica St. Mark

Tot ce trebuie să faci este să privești coloritul. Este genul de clădire care te lasă cu o amintire plăcută. Nu seamănă cu nici o altă biserică din Europa. Datează din secolul 19, când a înlocuit altă biserică ridicată în secolul 13 și include multe lucrări de sculptură ale maestrului croat Ivan Mestrovic.

Biserica St. Mark
Biserica St. Mark

Cazare

Hotel Matija Gubec – Ulica Viktora Sipeka 31 | Stubicke Toplice, Zagreb 49244, Croatia

Hotel Vienna – Zagrebacka cesta 211, Zagreb 10000, Croatia

Hotel Galerija – 11 Pogaciceva, Novi Zagreb-zapad, Zagreb 10020, Croatia

Hotel Matija Gubec
Hotel Matija Gubec

Food&Drink

Vagabund – restaurant cu specific italian, croat, european în general. Se pot servi toate cele 3 mese ale zilei, fiind deschis între 7AM și 11 PM. Adresa: Vlaska 90, Zagreb 10000, Croatia

La Struk – un restaurant mai de buget, însă mâncarea nu are cum să nu fie extraordinară. Nu se servește micul de jun, dar o masă în grădina acestui restaurant, vara, este minunată. Adresă: Skalinska 5, Zagreb 10000, Croatia.

Mundoaka Street Food – ești amator de mâncare cumpărată din stradă? Aici poate fi un adevărat festin pentru tine. Adresă: Petrinjska 2, Zagreb 10000, Croatia.

Mundoaka
Mundoaka Street Food

Concluzie și notă

Zagreb este unul dintre cele mai interesante orașe turistice despre care se vorbește mai puțin decât necesar. Cu siguranță amatorii de turism nonconformist vor vedea în Croația o țară extraordinară, de care se vor îndrăgosti iremediabil.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here